sâmbătă, 24 mai 2014

Efectul extraordinar al meditatiei asupra creierului

Efectul pe care meditatia il are asupra individului a reprezentat un mister pentru oamenii de stiinta. Un mister care a pus in dificultate mediul academic care nu a fost capabil sa inteleaga modalitatea prin care o simpla "privire in gol" putea aduce atat de multe beneficii la nivel cerebral si nu numai.
Un studiu facut de Svend Davanger de la Universitatea din Oslo a avut principalul motiv de a afla ce se intampla in creier in timpul meditatiei. La studiu au participat 14 voluntari, practicanti ai meditatiei Acem (care consta in repetarea in gand a unui cuvant, pentru a obtine relaxarea).
In tot timpul cat acestia au meditat au fost testati la RMN pentru a se observa cum se comporta creierul in trei stadii diferite: meditatia Acem, relaxarea obisnuita si concentarea.
Dupa 20 de minute de la inceperea experimentului s-a observat o activitate semnificativ crescuta in zonele cerebrale asociate cu emotiile si amintirile, in cazul meditatiei libere.
Desi se asteptau ca in timpul meditatiei concentrate activitatea cerebrala sa creasca, in ceea ce priveste meditatia libera totul a fost o surpriza, mai ales ca in acest caz activitatea a fost mult mai crescuta. Aceasta ne demonstreaza ca o simpla meditatie libera, facuta fara mare efort, poate aduce niste beneficii uriase organismului putand fi facuta in orice perioada a zilei si in orice loc.sursa: http://www.descopera.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu