vineri, 30 mai 2014

Ipoteza extraordinara - Printul Charles viitorul rege al Romaniei?

Zilele astea am observat pe net mai multe materiale care comentau acest fapt istoric probabil. Argumentele pe care le aduceau autorii materialelor pareau sa fie credibile. Atat de credibile incat pare sa ne puna pe ganduri aceasta probabilitate.
O prima intrebare pe care mi-o pun si eu este: de ce printul Charles este atat de interesat de Romania? Ce gaseste special acesta in tara noastra si nu gaseste in celelalte state europene?
Majoritatea ar spune ca traditia si salbaticia Romaniei l-ar atrage iremediabil pe acest mare print britanic. 
Carute si tarani care sa lucreze pamantul cu unelte primitive nu gasim in celelalte tari europene dar nu cred ca tocmai acest fapt il atrage pe print. Cat despre traditie, aceasta este mai bine reprezentata in statele europene din occident decat la noi in tara, asa ca nu este nici acest fapt un magnet care sa-l atraga pe Charles.
Salbaticia - ar fi un argument, dar gasim salbaticie si in tinutul Bavariei din Germania (ce-i drept nu gasim ursi acolo) si in Polonia (Polonia este o tara in care salbaticia se pasteaza mult mai bine decat in Romania unde se reteaza sute de hectare de padure anual, iar animalele salbatice se regasesc din plin) asa ca totusi nu e o varianta foarte plauzibila - dar sa spunem ca totusi gaseste ceva diferit in tara noastra.
In ceea ce-l priveste pe printul Charles acesta a fost invitat devină şeful unui stat pe care l-a îndrăgit: România, scria un istoric britanic.  

"În ultimele 6 luni, surse diplomatice au declarat pentru ZIUA de CLUJ că scenariul principelui străin este unul - printre multe altele - care continuă să fie discutat în mediile europene. În acelaşi timp, Casa Regală din România, înrudită cu cea din Regatul Unit, este atacată din toate poziţiile de preşedintele Băsescu, iar Prinţul Charles face pe Travel Chanel cel mai mare serviciu României: îşi descoperă descendenţa comună cu Vlad Ţepeş şi vorbeşte despre Transilvania, unde are câteva proprietăţi, ca despre o comoară unică în Europa. Associated Press merge mai departe când vorbeşte despre legăturile Prinţului de Wales cu fostul domnitor român: Charles devine "o miză în viitorul României".
Ideea unui principe străin în România apare pentru întâia oară în 2006 şi este redată de un reputat istoric. Conform surselor diplomatice ale ZIUA de CLUJ, posibilitatea este discutată şi acum în mediile europene înalte. Tom Gallagher, reputatul istoric şi publicist britanic, unul dintre specialiştii cu greutate în istoria României, nota într-un editorial din România Liberă, pe 30 iunie 2006, că a fost adresată o invitaţie Prinţului Charles de a "deveni şeful unui stat" pe care l-a îndrăgit, adică al României. Contextul era mai larg, în editorialul intitulat "Acarul Păun european", însă iată fraza completă: "Iar dacă, utopic vorbind, Alteţa Sa Regală (Prinţul Charles - n. red.) ar fi decis să renunţe la a mai aştepta ca mama sa să treacă la nefiinţă, ar fi învăţat româneşte şi ar fi hotărât să dea curs invitaţiei de a deveni şeful unui stat pe care l-a îndrăgit - vizitele sale regulare şi gesturile de protejare a unui patrimoniu deseori ameninţat - poate că se dovedea în final chiar cel mai bun domnitor de care România ar fi avut parte de la marele Carol I încoace". (Articolul mai poate fi găsit doar în formă tipărită, în arhiva electronică a României Libere nemaiexistând, cu toate că apar editorialele aceluiaşi autor din ediţiile din 29 iunie şi din 2 iulie 2006. Cel din 30 iunie 2006 nu mai este de găsit niciunde, cu nici un motor de căutare - n. red.).
"Iubesc la România veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. Oamenii de aici îşi doresc acest sentiment de apartenenţă la ţinuturile lor. Trebuie să redescoperim aceste trăiri, să ne reîntoarcem la ele, iar eu vreau să mă asigur că modul lor de viaţă va dăinui", a declarat Charles, Prinţul de Wales, un cunoscut susţinător şi promotor al valorilor româneşti. "Arborele meu genealogic arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepeş, aşa că am ceva legături cu România", mai spune prinţul.
Prinţul de Wales este rudă cu Regele Mihai I al României, care este verişor de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii.
Ziarul Daily Mail scrie astăzi că mai există o caracteristică împărtăşită de familia regală britanică cu legendarul Vlad: o boală, porfiria, o carenţă sanguină de fier, care ar sta în spatele mitului vampirismului. Există şi legături oculte prin genealogia societăţilor secrete între Vlad Ţepeş, cel imortalizat ca Dracula, şi dinastiile britanice. Sir Laurence Gardner, istoric şi genealogist scoţian, afirmă că voievodul român a fost alături de Sigismund de Luxemburg, Împăratul Romano-German, fondatorul Ordinului şi Curţii Dragonului Regal şi Imperial. Creată după formarea Ordinului Templier, această fraternitate avea scopul să unifice puterea aristocraţiei sub egida Sfântului Imperiu Romano-German împotriva puterii pontificale a Vaticanului. Sângele albastru al Europei este departe de a fi impotent. Ordinul Dragonului este legat direct de Consiliul European al Prinţilor, o organizaţie de elită a nobilimii europene care a participat la crearea think-tankului Bilderberg. Se spune că majoritatea preşedinţilor ameicani s-ar înrudi cu regalitatea britanică sau franceză. E o teorie controversată, susţinută de Burke's Peerage & Baronetage, numită şi "biblia aristocraţiei", un breviar al genealogiilor nobiliare şi dinastice din Marea Britanie şi Irlanda, care acoperă ultimele sute de ani. În cazul actualului ocupant al Casei Albe, Barack Obama, Robert Barrett, genealogist britanic, scrie în numărul din 3 martie 2008 al revistei People că mama preşedintelui, Ann, este înrudită cu Walliss, ducesă de Windsor."

Acest fragment preluat din http://ziuadecj.realitatea.net/ aduce multe argumente, destul de plauzibile, care sa puna pe foaie o asemenea probabilitate. Faptul ca printul Charles poate deveni un viitor rege al Romaniei ma face sa gandesc ca "treburile" din Europa nu s-au terminat ci de abia au inceput odata cu problematica razboiului ucraineean.
Elita Mondiala doreste sa schimbe fata Europei politice iar acest fapt se observa din ultimele decizii politice. Un aspect politic destul de insemnat este si revenirea monarhiei in fostul stat iugoslav Muntenegru. Este un aspect politic foarte important ce poate marca inceputul unei mari schimbari in Europa de est si sud-est.
Schimbari ce pot afecta si statul nostru care este parte integranta a acestei zone extrem de instabila si supusa unei presiuni externe foarte puternice.
Aducerea unui principe strain pe "tronul" Romaniei va facilita implementarea Noii Ordini Mondiale. Sa nu uitam ca printul Charles este parte a angrenajului ocult si este inrudit cu indivizii din interiorul Ocultei Mondiale, asa ca acest fapt este extrem de probabil. Deocamdata ramane doar la stadiul de ipoteza, viitorul ne va spune adevarul.

3 comentarii:

  1. Individul asta sa-si puna pofta-n cui...nu pupa el asa ceva .

    RăspundețiȘtergere
  2. Rahat de "site" care fura voturi ca sa fie in top. Cersetori de voturi ce sunteti!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Traiasca monarhia ! , sigur Romania va arata altfel in fata mapamondului , mai credibila pentru investitii , pentru dezvoltarea tarii , pentru o Romanie puternica economic asa cum a fost in perioada interbelica cand leul era mai puternic decat dolarul . Nihil sine deo .

    RăspundețiȘtergere