vineri, 9 mai 2014

Misterul evangheliei de 1500 ani care sustine că Iisus Hristos nu a fost crucificat

Invierea lui Iisus Hristos reprezinta punctul central al credintei crestine. O inviere care, conform religiei crestine, a adus iertarea pacatului originar comis de Adam si Eva si care pare sa fie pusa sub semnul intrebarii de catre un text biblic descoperit in Turcia in anul 2000 cu denumirea de Biblia lui Barnabas.
Cartea are o valoare de circa 40 milioane lire turcești, reprezentând aproximativ 28 milioane dolari si a fost gasita asupra unui grup de hoți de antichități, într-o operațiune în zona Mediteranei. Se stia de la bun inceput ca acest text putea veritabil dar dupa ce a fost recuperata, Biblia a fost din pusa la indemana expertilor pentru noi analize.
Expertii au afirmat ca Biblia este cat se poate de veritabila, fiind scrisa cu litere aramaice (limba vorbita de Iisus Hristos) aurite pe piele. Biblia nou descoperita pare sa sustina o viziune similară Islamului, care contrazice învățăturile creștine din Noul Testament. Acest text bibilic pare sa mai sustina si faptul ca Iisus ar fi prevăzut venirea cu 700 de ani înainte a Profetului Muhammad, cel ce va deveni fondatorul Islamului.
Este stiut faptul ca in timpul Conciliului de la Niceea, reprezentanții Bisericii au "sortat" anumite texte biblice pentru a regandi dogmele care urmau sa fie definitive si care trebuiau sa "imbogateasca" noua religie. Astfel, aceștia au exclus, în mod deliberat, Biblia lui Barnabas și altele, în favoarea Evangheliilor canonice, precum cele binecunoscute ale lui Matei, Marcu, Luca și Ioan.  Desi au incercat mai tot timpul sa distruga toate textele biblice inlaturate acestea au reapărut sub forma scrierilor de la Marea Moartă, a Evangheliilor Gnostice si a Bibliei lui Barnabas.
Vaticanul a cerut autoritatilor turcesti permisiunea de a analiza artefactul in cadrul Bisericii fara a mai declara nimic in schimb.
Manuscrisul biblic are 52 de pagini si prezinta invataturile lui Iisus, scrise inainte ca acesta sa fie numit “Fiul Domnului”. Scrierea ar fi de fapt Evanghelia lui Barabas, rebelul gratiat de Pillat din Pont in locul lui Iisus si prezinta o varianta cu totul diferita a povestii lui Iisus. In manuscris scrie ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscarioteanul care l-ar fi inlocuit pe Fiul Domnului. 
Biblia va fi declarata parte a patrimoniului cultural national al Turciei. Politia investigheaza daca cineva detine o copie, pentru ca manuscrisul a fost descoperit in urma cu 9 ani, fiind pastrat pana acum in Palatul de Justitie din Ankara.
Istoria ne dezvaluie o biserica crestina ce la inceputurile ei a fost puternic zbuciumata de luptele pentru impunerea unor dogme oficiale . La inceputurile ei, scrierile care reprezentau fundamentul credintei erau total diferite de dogmele din prezent. Au existat mai multe evanghelii si texte biblice care prezentau diferite variante ale lui Iisus, de la profet la singurul fiu al lui Dumnezeu.
Pentru a se stabili o dogma oficiala prelatii au purtat discutii aprinse in cadrul primelor sinoade ecumenice. Aceste sinoade ecumenice au fost cele care au decis care dintre aceste variante biblice sunt viabile si care nu. Astfel au ramas "in picioare" doar Evangheliile canonice, celelalte au fost eliminate, dar dupa cum se vede nimic nu poate fi ascuns cu adevarat.

surse: http://www.historia.ro/
             http://saccsiv.wordpress.com/2 comentarii: