duminică, 25 mai 2014

Neale Donald Walsch - 25 mesaje esentiale care schimba Lumea

Ce reprezinta mesajele de baza din Conversatii cu Dumnezeu , este tot ceea ce rasa umana trebuie sa stie pentru a se elibera de o doctrina globala care creeaza separare si concurenta vicioasa, inlocuindu-o , in sfarsit , cu un etos de unitate si cooperare , intelegere si compasiune , generozitate si iubire.


1. Suntem cu totii Unul . Toate lucrurile sunt un lucru. Exista doar un singur lucru , si toate lucrurile sunt parte a acestui singur lucru care este . Aceasta inseamna ca esti divin . Tu nu esti corpul tau , nu esti mintea ta , si tu nu esti sufletul. Tu esti o combinatie unica de toate trei, care cuprinde totalitatea a ceea ce esti tu. Esti o individualizare a Divinitatii, o expresie a lui Dumnezeu pe Pamant .


2. Este de ajuns . Nu este necesar de a concura, de a te lupta pentru resurse. Tot ce ai de facut este sa le folosesti.


3. Nu e nimic ce trebuie sa faci . Adica fa ceea ce Simti sa faci, niciodata nu sunt impuse cerinte, conditii . Dumnezeu nu vrea nimic , nu are nevoie de nimic , nu cere nimic , nu comanda nimic .


4. Dumnezeu vorbeste cu toata lumea , tot timpul . Întrebarea nu este ' Cui ii vorbeste Dumnezeu ? '
Întrebarea este ' Cine il asculta ? '


5. Exista trei principii de baza ale vietii : functionalitate, adaptabilitate si sustenabilitate .


6. Nu exista nici un lucru cum ar fi bine si rau, este numai ceea ce functioneaza si ceea ce nu functioneaza, avand in vedere ceea ce intentionam sa facem .


7. În sens spiritual nu exista victime si nici raufacatori in lume , desi in sensul uman se pare ca exista cu siguranta. Cu toate acestea, pentru ca voi sunteti Divinul , nimic nu se poate intampla impotriva vointei tale .


8. Nimeni nu face nimic nepotrivit , dat fiind modelul lui despre Lume .


9. Nu exista nici un loc numit iad , si osanda vesnica nu exista .


10. Moartea nu exista . Ceea ce numim " moarte " este pur si simplu un proces de re - identificare .


11. Nu exista nici un astfel de lucru ca spatiu si timp, exista doar aici si acum.


12. Iubirea este tot ceea ce exista .

13. Tu esti creatorul propriei realitati, folosind cele trei instrumente de creatie: gand, cuvant si actiune


14. Viata ta nu are nimic de-a face cu tine . Este vorba despre toti cei a caror viata o atingi , si cum o atingi .


15. Scopul vietii tale este de a te recrea din nou in urmatoarea grandioasa versiune a celei mai mare viziuni pe care au avut-o vreodata despre cine esti .


16. În momentul in care declari ceva , opusul acestuia va intra in spatiul tau . Aceasta este legea contrastelor , care creeaza un camp contextual in care ceea ce doresti sa exprimi poate fi experimentat .


17. Nu exista adevar absolut . Tot adevarul este subiectiv . În acest cadru , exista cinci niveluri de a afirma adevarul: Spune adevarul tau tie insuti despre tine insuti; Spune adevarul tau tie insuti despre un altul ; Spune altcuiva adevarul tau despre tine ; Spune altcuiva adevarul tau despre un altul ; Spune adevarul tau despre tot la toata lumea.


18. Rasa umana traieste intr -un set precis de iluzii . Cele zece Iluzii ale oamenilor sunt : necesitate exista , esec exista , separare exista, insuficienta exista, cerinte exista , judecata exista, condamnare exista, conditionare exista, superioritate exista, ignoranta exista. Aceste iluzii au menirea de a servi omenirea , dar ea trebuie sa invete cum sa le foloseasca .


19. Cele trei concepte de baza ale Trairii Holistice a vietii sunt: Onestitate , Constienta si Responsabilitate . Traieste conform acestor precepte si mania pe tine insuti va disparea din viata ta .


20. Viata functioneaza in paradigma: A FI – A Face – A Avea . Cei mai multi oameni cred ca ea functioneaza invers, imaginandu-si ca in primul rand trebuie sa " aiba " lucruri , in scopul de a " face " lucruri , astfel, sa ajunga sa " fie " ceea ce ei doresc sa fie . Inversarea acestui proces este cel mai rapid mod de a experimenta maiestria in viata .


21. Exista trei niveluri de constientizare : 1.speranta; 2. credinta; 3. cunoastere . Maestria spirituala se refera la a trai de pe al treilea nivel.


22. Exista cinci idei eronate despre Dumnezeu care creeaza criza , violenta , ucidere si razboi . În primul rand , ideea ca Dumnezeu are nevoie de ceva . În al doilea rand , ideea ca Dumnezeu poate sa nu obtina ceea ce are nevoie . În al treilea rand , ideea ca Dumnezeu te-a despartit de El pentru ca nu I-ai dat ceea ce are nevoie . În al patrulea rand , ideea ca Dumnezeu inca mai are nevoie asa de tare de ceea ce vrea de la tine, incat iti cere acum , de pe pozitia ta separata , sa Ii dai . În al cincilea rand , ideea ca Dumnezeu te va distruge daca nu indeplinesti cerintele Sale .


23. Exista, de asemenea, cinci erori despre viata care creeaza criza , violenta , ucidere si razboi . În primul rand , ideea ca fiintele umane sunt separate unele de altele . În al doilea rand , ideea ca nu este suficient din ceea ce fiintele umane au nevoie ca sa fie fericite. În al treilea rand , ideea ca , in scopul de a obtine lucrurile din care nu exista suficient , fiintele umane trebuie sa concureze unele cu altele . În al patrulea rand , ideea ca unele fiinte umane sunt mai bune decat alte fiinte umane . În al cincilea rand , ideea ca este adecvat pentru fiintele umane ca pentru a rezolva diferentele grave create intre ele, trebuie sa se ucida reciproc.


24. Crezi ca esti terorizat de catre alte persoane , dar in realitate nu esti terorizat decat de convingerile tale . Experienta voastra despre voi si lumea voastra se va schimba dramatic daca adoptati , colectiv , cei cinci pasi pentru Pace :


a. Permite-ti sa recunosti faptul ca unele dintre vechile tale credinte despre Dumnezeu si despre viata nu mai functioneaza.

b. E xploreaza posibilitatea ca exista ceva ce nu intelegi pe deplin despre Dumnezeu si despre viata , si ca aceasta intelegere ar putea schimba totul .

c. A nunta ca esti deschis pentru noi intelegeri despre Dumnezeu si viata, intelegeri care ar putea produce un nou mod de viata pe aceasta planeta .

d. Cu mult curaj examineaza aceste noi intelegeri si , in cazul in care se aliniaza cu adevarul tau interior si cunoasterea interioara, include-le in sistemul tau de credinte.

e. E xprima-ti viata ca o demonstratie a celor mai mari convingeri ale tale , mai degraba decat ca o negare a lor.

25.Sa fie o singura Evanghelie pentru toti oamenii de pe Pamant : " Suntem cu Totii Unul . Calea noastra nu este o cale mai buna , ci este doar una diferita. "

Cele o mie de cuvinte de mai sus, insusite si puse in practica, ar putea schimba lumea intr-o singura generatie.


http://www.theglobalconversation.com/blog/?p=3174

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu