duminică, 22 iunie 2014

Cabala imparte omul in trei parti fundamentale

1.Nefes - corpul eteric sau principiul vietii ce sta Ia baza corpului fizic si al existentei concrete. Nefes este forta care contribuie la construirea trupului. Cabala ne spune ca nefes se introduce in samanta barbatului cand se uneste cu sotia sa. Dupa ce omul, duhul, a parasit lumea terestra, nefes inconjoara mormantul sau;


2.Ruah - suflul, viata, sufletul format din corpul dorintelor si mentalul concret, este un mediator intre nefes si nesamah. Ruah nu este atat de sensibil la influentele lumii exterioare ca si nefes si cuprinde personalitatea sau ego-ul. Plutind intre activ si pasiv, intre interior si exterior, ruah reprezinta legatura dintre spirit si materie, unind in om lumea interna cu cea externa;


3.Nesamah - arborele vietii", este spiritul ce cuprinde vointa, inteligenta si memoria. Este in legatura cu Divinitatea, astfel ca ruah si nefes ajung la Sursa divina prin nesamah. Patrunzand in nesamah, Divinitatea ii da viata lui ruah si nefes.


Nefes si nesamah sunt esente diferite - ca uleiul si apa - intre care nu poate exista o conexiune directa. Din acest motiv este nevoie de un mediator, de ruah, care le uneste. Nefes, ruah si nesamah nu sunt complet distincte si separate ci se interfereaza asemenea culorilor spectrului, care desi sunt succesive se topesc una in alta. Dupa moartea biologica, nefes, ruah si nesamah se separa de trup si se inalta fiecare in sfera de unde au venit.
In loc sa-si ia energia din Cer, traind in Divinitate si primind de la Ea in mod constant spiritualitatea de care are nevoie, omul isi indreapta atentia mai mult spre pamant, spre lumea terestra, se afunda tot mai mult in dragostea de sine si in senzualitate, absorbind energie din sufletul pamantului. Ca urmare ruah s-a indepartat de nesamah si s-a ridicat deasupra acestuia, preluand guvernarea fiintei umane.
Prin involutie, partea inferioara a lui nefes, fiind initial un corp de lumina, a devenit un trup imbracat in piele. In acest fel omul a fost descompus in cele trei parti fundamentale ale alcatuirii sale - spirit, suflet si trup.


sursa: http://www.esoterism.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu