joi, 19 iunie 2014

Enigma Muntelui Gugu - Muntele care dispare din fata ochilor

Romania este plina de mistere iar unul dintre acestea este Muntele Gugu. Muntele Gugu se afla asezat in Muntii Godeanu in proximitatea Masivului Retezat si se ridica la o altitudine de 2291 metri, la confluenta Olteniei, Banatului si Transilvaniei.
Zona este una plina de energie ceea ce a dus la aparitia multor mituri in aceasta zona. Mituri care au la baza adevaruri. Adevaruri care nu suscita, decat in mica masura, interesul oamenilor de stiinta ramanand inca la stadiul de mistere nationale.
Se spune ca la anumite ore din zi Muntele Gugu para sa dispara privirii. Acest fapt este completat si de multe fenomene paranormale. Locuitorii zonei se numesc gugulani si sunt recunoscuti pentru longevitatea vietii lor, acestia punand acest aspect pe seama zonei in care locuiesc si pe incarcatura sa energetica.
Multi turisti au declarat ca la o anumita ora muntele dispare din raza vizuala si ca de multe ori au vazut in aceasta zona explozii de lumina tasnind chiar de pe munte. Prin anii 90 au venit si printre putinii oameni de stiinta care au vrut sa cerceteze aceasta zona.
Cercetarile nu au fost facute in van, acestia au putut sa vada mai multe lumini pe care le-au caracterizat ca fiind fulgere globurale si care parca "au furat" varful spre cer. Noaptea acestia nu au putut dormi din cauza unei "energii inexplicabile".
Varful Gugu mai este amintit de Victor Kernbach in lucrarea sa "Enigmele miturilor astrale" in care declara ca acest varf este centru unuia dintre "punctele energetice esentiale" ale planetei. Un aspect extrem de interesant este mentionarea varfului Gugu in romanul "Castelul din Carpati" al scriitorului Jules Verne.
Despre acest munte mai circula povesti cum ca ar fi spatiul divin al zeului dac Zamolxe, fiind considerat un munte sfant de catre daci. Aici se prespune ca Decebal si-ar fi ascuns o mare parte din comoara fiind convins ca spiritul Inaltului Preot o va pazi de urgiile vremurilor.
Este placut sa scriu despre acest loc mistic fiindca sunt constient de valoarea energetica pe care acest taram de poveste, numit Romania, o are. Este pacat ca acest colt de rai nu este pretuit la adevarata lui valoare fiind vandut strainilor si de multe ori distrus.
Probabil ca intr-o zi ne vom da sema ca banii nu au nici cea mai mica valoarea in fata unei realitati atat de extraordinare si misterioase si nu vom mai defrisa si distruge mii de hectare de padure si de zone pline de energie si poveste.

sursa: http://www.ziarulevenimentul.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu