luni, 30 iunie 2014

Gaura neagra din centrul galaxiei noastre este o poarta spre un alt Univers?

In centrul galaxiei noastre a fost observata o imensa gaura neagra. O gaura neagra ce a suscitat multe controverse in legatura cu originea ei dar si cu evolutia pe care o are aceasta in timp.
O alta intrebare care se pune in legatura cu aceasta gaura neagra este: ce se intampla in interiorul ei sau daca informatia din interior se pierde sau ramane intacta
Celebrul Stephen Hawking a sustinut o buna perioada de timp ca informatia care patrunde in interiorul unei gauri negre se pierde. Mai multi cercetatori i-au dovedit insa contrariul printr-o serie de teorii care l-au facut pe acesta sa fie mai maleabil in legatura cu aceasta probabilitate.
Cercetatorii Cosimo Bambi si Zilong Li, de la Fudan University din Shangai (China), au venit si ei cu o noua teorie. Acestia au publicat recent un articol (Distinguishing black holes and wormholes with orbiting hot spots) in care sustin cum ca enorma gaura neagra din centrul galaxiei noastre ar fi de fapt un asa-numit wormhole (gaura de vierme), un fel de poarta spre o alta regiune a Universului nostru sau, mai probabil, spre un alt Univers.
Savantii sustin ca aceasta gaura de vierme s-ar fi format imediat dupa Big Bang iar in jurul ei s-a format ulterior si a crescut ulterior galaxia noastra. Cercetatorii au mai remarcat faptul ca in multe galaxii (poate in toate!) exista acest gen de enorme gauri negre.
Fara a mai intra in detalii inutile pot spune ca descoperirea acestor doi oameni de stiinta nu aduce nimic nou. Este doar o confirmare a ceea ce se stie deja. Numai ca teoria celor doi oameni de stiinta este total incompleta.
Cosimo Bambi si Zilong Li nu au putut observa faptul ca in interiorul galaxiei noastre nu exista doar o gaura neagra ci se afla un infinit de gauri negre. De fapt, conform lui Nassim Haramein (un fizician de seama din noua generatie) Universul este creat din unde iar undele sunt de fapt niste gauri negre.
Asa ca posibilitatea de a calatori intr-un alt Univers este la indemana oricui, iar oamenii sunt intr-o miscare interdimensionala continua. Miscare pe care noi, din pacate, nu o putem constientiza, fiind blocati (din punctul de vedere al mentalului) in aceasta ingusta realitate.

sursa: http://www.evz.ro/

Un comentariu:

  1. O gaura neagra se formeaza prin contopirea unor corpuri ceresti mari (in principiu, stele). Se produce prin atractia newtoniana marind masa corpului rezultat. Cu cat creste masa acestuia creste si nivelul campului gravitational putand atrage si alte corpuri ceresti de la distanta si mai mare crescandu-si in continuu masa. Desigur, in tot acest timp se petrec fenomene fizice complexe, cel mai important este intensificarea reactiilor nucleare si cresterea temperaturii (se ajunge la milioane de grade (supernova, nu intru in detalii). La un moment masa ajunge atat de mare incat corpul respectiv se face tot mai mic din cauza presiunii gravitationale. In acest moment steaua incepe sa vireze lumina spre rosu (efect Doppler Fizeau) devenind pitica rosie. Crescand in continuare masa prin acretarea materiei din jur colapsul gravitational devine definitiv incat nicio radiatie nu mai poate parasi steaua pentru a da o informatie radiativa despre ea fiindca nu mai poate invinge gravitatia acesteia.
    Din aceasta cauza nu se stie concret prea mult despre ea, decat la nivel ipotetic.
    Aceasta e o gaura neagra.
    (fizician)

    RăspundețiȘtergere