vineri, 6 iunie 2014

Kappa - reptilianul din Japonia

Exista reptilieni sau toata aceasta poveste este doar un mit? Se pare, totusi, ca exista o dovada destul de concludenta in acest caz.
In Japonia au fost descoperite, in trecut, niste ramasite mumificate care se pare ca ar fi apartinut unei entitati asemanatoare unei reptile dar cu o infatisare partial umana. Monstrul, Kappa, asa cum i se spune in Japonia, seamana cu un om excepţie făcând pielea verde sau albastră, asemenea unei reptile. Acesta nu este mai mare decât un copil şi, potrivit legendelor japoneze, sare uneori din apă ca să sperie oamenii, iar alteori ca să atace femeile. 
Deşi au fost descoperite multe oase ciudate, care ar putea aparţine acestei creaturi, oamenii de ştiinţă nu au putut demonstra încă existenţa lui Kappa.
Resturile mumificate ale acestei creaturi, o mana lunga de 15 centimetri si un picior de 8 centimetri, sunt acum expuse la Reşedinţa Miyakonojo Shimazu din prefectura Miyazaki, insula Kyuushuu. Acestea au fost oferite familiei Miyakonijo Shimazu după ce un monstru ar fi fost împuşcat pe malul unui râu, în anul 1818.
Desi japonezii cred că povestea a luat naştere de la existenţa unei fiinţe reale – salamandra japoneză uriaşă, care adopta un comportament destul de agresiv, sursele istorice nipone mentioneaza existenta unor entitati reptiliene de forma asemanatoare cu cea umana. Povestile au la baza adevaruri deoarece oamenii din acea perioada au facut eforturi mari pentru a scrie (putini erau cei care scriau in secolul al XVII-lea atunci cand se pare ca aceste entitati isi faceau de cap si ca sa poti sa scrii sau sa desenezi ceva trebuiai sa cheltui practic o avere) asa ca nimeni nu ar fi scris sau desenat doar pentru a transmite un mit, totul a fost real.

sursa: http://www.zooland.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu