vineri, 27 iunie 2014

Schimbarea continua - Vor avea loc fenomene rare la nivelul Soarelui iar campul magnetic al Terrei slabeste

Ce se întâmplă cu câmpul magnetic al Terrei. Experţii nu au nicio explicaţie: "Începe să slăbească deasupra Americii" 442Perioada cuprinsa intre anii 2004 si 2013 a fost considerata ca fiind stranie de catre cercetatori. In aceasta perioada s-au intamplat fenomene meteorologice sau seismice cum nu s-au mai vazut pana atunci.
Desi habar nu aveau despre ceea ce se intampla, cercetatorii au incercat sa gaseasca o explicatie la ceea ce se intampla. Au dezvoltat teorii care sa explice tot si au incercat sa traseze o limita la aceste fenomene. Au trasat o limita intre anii 2013 si 2014.
2013 urma sa fie anul de apogeu pentru ca 2014 sa reprezinte anul de regres si de "revenire la normalitate". Dar lucrurile nu stau asa cum au prognozat oamenii de stiinta. Schimbarile continua si se pare ca apogeul exploziilor solare inca nu a fost atins.
Pamantul este inca "afectat" de un camp energetic care pare sa produca schimbari majore la nivel celular. Totul pare sa sufere o schimbare. O schimbare ce a inceput de ani buni si care pare sa continue si sa nu dea semne de regres.
Recent NASA  a  lansat o alertă prin care avertizează că erupțiile solare se vor intensifica în următoarele luni. Conform celor de la NASA activitatea Soarelui se apropie de nivelul maxim al ciclului său de 11 ani, nivel pe care îl va atinge în a doua parte a anului. Dar tot cei de la NASA afirmau acum doi ani in urma ca anul 2013 va reprezenta apogeul ciclului solar si ca in 2014 Soarele se va "linisti".
Se pare ca in urmă cu şapte zile au avut loc trei explozii solare. Explozii care au facut parte din clasa X - clasa celor mai puternice explozii solare, de până la 10.000 de ori mai puternice decât erupţiile solare comune.
In ceea ce priveste campul magnetic terestru acesta pare sa fie afectat de niste anomalii. Conform expertilor câmpul magnetic terestru slăbeşte neuniform, doar anumite zone fiind afectate, în timp ce altele rămân protejate.
Este ceva curios pana si pentru cercetatori care nu reusesc sa gaseasca vreo explicatie la acest fenomen. Dovezile slăbirii câmpului magnetic sunt monitorizate de ani de zile, dar cele mai bune măsurători au fost obţinute recent, după lansarea celor trei sateliţi Swarm ai ESA, în noiembrie 2013.
Conform oamenilor de stiinta polii magnetici ai planetei se deplasează cu o rată medie de 15 km/an, dar în ultima perioadă această deplasare s-a accelerat. Astfel ca  s-a observat o slăbire a câmpului magnetic deasupra Americii de Nord, iar dacă fenomenul se va accentua efectele pot fi destul de grave. Nimic nu va opri schimbarea, ea va continua.

surse: http://www.evz.ro/
           http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu