duminică, 6 iulie 2014

Cum intelegem realitatea - Relatiile grosiere si relatiile sublime

In ceea ce priveste relatiile grosiere, voi nu recunoasteti nici un "spatiu dintre". Acestea, deoarece relatiile grosiere sunt intotdeauna bivalente, in timp ce relatiile din imparatia cea mai de sus sunt invariabil trivalente.
De aici vine dreapta-stanga, sus-jos, mare-mic, repede-incet, fierbinte-rece, si cea mai mare pereche creata vreodata, mascul-femela. Nu exista intre aceste perechi. Un lucru este ori unul ori celalalt, sau o versiune in mai mare sau mai mica masura a uneia dintre aceste polaritati.
In domeniul relatiilor grosiere nu poate sa existe nimic conceptualizat, fara o conceptualizare a opusului lui. Majoritatea experientei voastre de zi cu zi este bazata pe aceasta realitate.
In domeniul relatiilor sublime, nimic din ceea ce exista nu are un opus. Totul Este Unul si totul avanseaza de la unul la altul, intr-un cerc fara sfarsit.
Timpul este un astfel de domeniu sublim in care ceea ce voi numiti trecut, prezent si viitor exista in inter-relatie. Adica, ele nu sunt opuse, ci doar parti ale aceluiasi intreg; aceeasi idee in miscare continua; cicluri ale aceleasi energii; aspecte ale aceluiasi Adevar imuabil. Daca ai tras concluzia ca trecutul, prezentul si viitorul exista ca unul si acelasi "timp", ai dreptate.
Lumea este asa cum este, deoarece nu putea sa fi altfel - si inca exista in domeniul grosier al fizicului. Cutremurele si uraganele, inundatiile si tornadele si ceea ce tu numesti dezastre naturale nu sunt altceva decat miscari ale elementeleor de la o polaritate la alta. Intregul ciclu nastere-moarte este o parte a acestei miscari. Acestea sunt ritmurile vietii si tot ceea ce exista in realitatea grosiera li se supune, deoarece viata insasi este un ritm. Este un val, o vibratie, o pulsatie chiar in inima a Tot Ceea Ce Este.

fragment preluat din cartea "Conversatii cu Dumnezeu" - un dialog neobisnuit, Volumul I, Neale Donald Walsch

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu