vineri, 18 iulie 2014

Drumul printe stele si zei

Ne-am nascut liberi dar libertatea nu a fost apreciata pana cand nu am constatat ca ne este luata. Ne-am nascut printre stele si printre zei dar ne-am luat rolul de fiinte neputincioase. Suntem slabi si la mila Universului, asa ne-am invatat noi insine.
Istoria sta ascunsa in neputinta noastra de a scapa de anumite convingeri. Nu credem ca suntem mareti si asta ne face sa vedem doar faptele marunte ale istoriei. Nu putem vedea maretia unei istorii cosmice pentru ca nu gandim la nivel cosmic asa ca nu putem intelege cu adevarat ceea ce s-a petrecut in trecut.
Suntem calatori prin aceasta lume desi credem ca suntem legati de ea. Dar noi suntem liberi, suntem la inceputul drumului nostru. Un drum printre stele si zei. Un drum printre stele si zei impresurat de dificultati si rani. Rani adanci pe care, noi insine, ni le facem lasand egoul sa ne conduca.
In fiecare zi observam doar ceea ce ne desparte in loc sa observam ceea ce ne uneste. Vrem sa fim unici, desi noi suntem unici, imbracandu-ne si comportandu-ne cat mai diferit fata de cel de langa noi. Vrem sa fim mai buni decat ceilalti, de multe ori, starnind durere in drumul nostru catre reusita.
Dorim ca tara noastra sa fie mai mare si mai dezvoltata decat tara de langa noi. Vrem ca echipa noastra sa fie mai buna decat adversara. Vrem tot timpul sa fim in fata concurentei netinand seama ca nu facem decat sa ranim pe noi insine.
Oare cand vom vedea ca hotarele unor teritorii nu conteaza si ca noi suntem toti niste frati? Oare cand vom renunta sa concuram unul cu altul in loc sa colaboram si sa ne ajutam frateste?
Oameni buni - nu exista limbi sau natii diferite asa ca nu avem pentru ce lupta. Nu trebuie sa concuram pentru a castiga nimic. Singurul castig pe care il putem avea este dragostea. Nu trebuie sa ranim pe nimeni pentru nimic, este destul pentru toti, restul este doar iluzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu