sâmbătă, 5 iulie 2014

Enigma conflictelor extraterestre din Evul Mediu - Cazul Nurnberg si Basel

Evenimentele OZN nu sunt doar un fenomen contemporan, aparitiile lor se intind pe tot cuprinsul istoriei omenirii si pot fi urmarite studiind manuscrisele, dar si cercetand arheologic locurile in care vechile triburi umane isi duceau existenta.
In toata istoria cazurilor OZN, Evul Mediu detine doua evenimente care par a se diferentia total de celelate. Primul eveniment major este cel de la Nurnberg, in 1561.
Pe 4 aprilie 1561 locuitorii orașului Nürnberg au fost martorii unuia dintre cele mai misterioase si mai tulburatoare evenimente OZN observate in istoria noastra. In acea zi oamenii au putut observa pe cer numeroase scuturi strălucitoare, cruci de foc și nave în formă de țigară de foi. Aceste aparitii pe cerul orașului Nürnberg au socat pur si simplu oamenii care au rămas încremeniți in fata acestui spectacol, privind cu spaimă obiectele ce evoluau pe deasupra lor. 
Dupa o perioada de liniste totala obiectele spatiale s-au lansat, practic, intr-un adevarat razboi spatial, cutremurand total populatia care si asa era ingrozita de aparitiile bizare de deasupra lor. Locuitorii au intrat intr-o panica generala si s-au retras în biserici și catedrale pentru a se ruga. Zgomotul era asurzitor si parea ca Sfarsitul Lumii a venit deja.
Dupa mai mult timp a parut ca luptele au incetat, navele se liniștesc și puternicul zgomot încetează. Unele surse ale epocii au sugerat că nu ar fi fost vorba de un război ci de o operațiune de salvare. O operatiune de salvare sau de ajutorare a unor obiecte care păreau să fi suferit un fel de accident. 
Informatiile despre acest fenomen au aparut zece zile mai tarziu intr-o foita informativa pe 14 aprilie.
Ce este si mai ciudat in acest caz este ca el s-a mai repetat. De data asta martora la eveniment a fost populatia din Basel.
Evenimentul are loc la data de 7 august 1566, adica 5 ani mai tarziu. In aceasta zi populația orașului a văzut numeroase obiecte de zbor pe cer care au început să se lupte între ele.
Astfel se face ca in dimineața acelei zi populația din Basel observa apărând pe cer numeroase obiecte întunecate în formă de disc. Conform cronicilor timpului obiectele zburau cu viteze mari, parand ca se da un fel de luptă pe cer. Samuel Koch descrie intâmplarea, care a bagat in panica un oras intreg, într-o foiță informativă a orașului:
„În dimineața zilei de 7 august 1566 mulți oameni s-au speriat după ce au văzut discuri mari de culoare întunecată care au apărut în cer ... cu ceață, fum și căldură intensă, cu zgomote ca de focuri de armă și de tun. Aceste obiecte, atât de numeroase încât au întunecat soarele, se deplasau cu viteză mare și păreau că execută un dans sau că se luptă...”
Textul redactat de Samuel Koch a fost însoțit de o imagine pentru a descrie cat mai bine extraordinarul eveniment la acesta a fost martor. In prezent textul este păstrat la Wickiana din Biblioteca Centrală din Zurich. 
Cercetatorii nu putut determina cu exactitate ce s-a intamplat in acea zi deasupra orasului Basel avand in vedere absența unor alte surse și dovezi obiective dar asemanarea stranie cu evenimentul din Nurnberg ce s-a intamplat cu 5 ani mai devreme nu face decat sa ne indice o legatura intre cele doua aparitii ufologice. 
Si in legatura cu acest caz unii ufologi au susținut faptul că incidentul ar fi fost de fapt o misiune de salvare dar majoritatea ufologilor cred ca deasupra Baselului a fost o adevarata lupta cereasca. Cu toate acestea au existat si astronomi care au speculat faptul că pe cer au avut loc fenomene solare de tip natural. 
Cerebrul psiholog Carl Gustav Jung și-a exprimat interesul pentru acest eveniment ca și pentru cel de la Nuremberg, în eseul său Ein moderner Mythus: Von Dingen, die am Himmel gesehen werden („Un mit modern. Lucruri care se văd pe cer”) din 1958, acesta  se concentreaza asupra interpretărilor pe care martorii le-au dat acestui eveniment.
Aceste evenimente au avut loc cu adevarat datorita "valului" care s-a starnit in timp, fapt ce a dus la crearea multor povesti si mituri, mai mult sau mai putin apropiate de adevarul istoric.
Cert este ca aceste doua conflicte au legatura intre ele si ne prezinta o situatie bizara. O situatie bizara care ne face sa ne intrebam... cine se razboieste in spatiu sau suntem noi (umanitatea) principalul motiv de razboi?

sursa foto: http://ro.wikipedia.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu