marți, 8 iulie 2014

Omraam Mikhael Aivanhov - Sa împacam viata materiala cu Viata spirituala

Nu va cere nimeni sa neglijati total viata materiala si sa va consacrati numai meditatiei si rugaciunii, asa cum au facut-o unii mistici si asceti care au vrut sa fuga de lume, de greutatile si detentatiile ei. Dar nici nu este bine sa va lasati acaparati total de preocuparile materiale, asa cum fac dince în ce mai multi oameni. 
Toti trebuie sa fiti în stare sa lucrati, sa câstigati bani, sa va casatoriti, sava întemeiati o familie, dar, în tot acest timp, sa aveti o Lumina, metode de lucru care sa va permita sa progresati pe calea evolutiei. 
Problema este, deci, de a perfectiona atât aspectul spiritual, cât si cel material: sa fiti implicatiîn lume, dar sa traiti, în acelasi timp, o Viata cereasca. Acesta trebuie sa fie telul vostru. Bineînţeles canu este usor, caci va aflati înca în stadiul în care, daca începeti o Viata spirituala, va periclitati situatiamateriala, dar daca va preocupati de afaceri, neglijati Viata spirituala. Ei bine, nu: ambele sunt necesare si este posibil sa le împacati. Cum?... Procedând în felul urmator: orice veti întreprinde, începeti prin a va spune: ”Eu caut Lumina, eu caut Iubirea, eu caut Puterea adevarata a Domnului; oare facând acestea, sau altceva, le voi obtine, voi face vointa Domnului?”Reflectati binesi, daca ajungeti la concluzia ca respectiva preocupare sau activitate vaîndeparteaza de ideal, renuntati la ea.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu