marți, 22 iulie 2014

Organizaţia Human Rights Watch acuza - FBI a încurajat musulmani americani să devină terorişti

Problema atentatelor teroriste de la 11 decembrie 2001 inca nu s-a stins. Populatia New York-ului inca poarta "rani deschise" de la acest masacru si este in cautarea adevarului. Desi autoritatile au aratat cine este autorul si chiar s-a iscat un adevarat razboi din aceasta cauza lumea inca nu este lamurita.
Oamenii simt ca adevarul nu a fost spus - si asa si este. Atentatul de la 11 septembrie 2001 este captiv intr-un val de minciuna. Un val de minciuna care incepe sa fie fisurat de catre dorinta de dreptate a oamenilor din intreaga lume.
Recent Organizatia Human Rights Watch (HRW) a acuzat FBI-ul ca "în unele cazuri au transformat în terorişti indivizi care respectau legea, sugerându-le comiterea unui act terorist".  Documentul celor de la HRW contine 214 pagini si a fost scris cu ajutorul unor experti de la Universitatea din Columbia care pentru acesta a analizat in profunzime 27 de exemple concrete privind aproximativ 500 de cazuri de terorism instrumentate de tribunale americane de la atentatele din 11 septembrie.
Autorii raportului estimează că jumătate din condamnările teroriste rezultă din astfel de operaţiuni sub acoperire. Astfel ca in 30 la sută din cazuri, agentul infiltrat a jucat un rol activ în planificarea complotului. 
"Li s-a spus americanilor că autorităţile federale le garantează securitatea împiedicând şi pedepsind terorismul în interiorul Statelor Unite. Dar uitaţi-vă mai îndeaproape şi veţi realiza că mulţi dintre aceşti indivizi nu ar fi comis niciodată fapta dacă forţele de ordine nu i-ar fi încurajat, împins şi uneori chiar plătit pentru a comite acte teroriste", a declarat Andrea Prasow, unul dintre autorii studiului.
Pentru a credibiliza studiul este citat cazul  "celor patru de la Newburgh", acuzaţi că au planificat atentate împotriva unor sinagogi şi a unei baze militare americane în 2009. In acest caz un judecător susţine că Guvernul a fost cel care le-a "furnizat ideea şi mijloacele (comiterii) infracţiunii şi le-a deschis calea".
După ce au fost intervievate circa 215 persoane, inculpate sau condamnate, rudele lor, avocaţi, judecători sau procurori, HRW a ajuns sa acuze autorităţile că au vizat în mod conştient comunitatea musulmană, având "un efect imediat asupra practicilor" credincioşilor care se simt urmăriţi, a explicat presei Tarek Ismail, consilier la Universitatea din Columbia.
Replica a venit din partea purtătorului de cuvânt al Departamentului Justiţiei, Marc Raimondi, care s-a aparat subliniind că aceste operaţiuni, validate de Curtea Supremă, sunt un "instrument de mare valoare pentru protejarea ţării de terorism".
Un alt caz citat de raportul celor de la HRW este cel al lui Rezwan Ferdaus, care a fost condamnat la 17 ani de închisoare la vârsta de 27 de ani pentru că a vrut să atace Pentagonul şi Congresul cu minidrone pline cu explozibil. Despre Rezwan Ferdaus un agent FBI a declarat că are "în mod evident" probleme mintale.
Desi se afla sub control ocult mass media a fost nevoita sa reactioneze sub "greutatea" probelor adus de HRW. Astfel ca expertul Mike German de la Brennan Center, fost agent al FBI, a fost imediat contactat de AFP. Acesta si-a reiterat "îngrijorările faţă de excesele FBI în materie de antiterorism (care) încalcă (dreptul la) viaţa privată şi libertăţile civice şi nu sunt eficiente împotriva ameninţărilor reale".
"Adevărata dilemă aici este cum anume trebuie să răspundă forţele de ordine când află că cineva vorbeşte despre o acţiune violentă sau teroristă", a reacţionat expertul în securitate naţională JM Berger.
Adevarul despre 11 septembrie 2001 incepe sa iasa la iveala si incepe sa faca valuri. Valuri care, sper, ca vor scoate si mai mult adevar la suprafata in asa fel incat oamenii sa stie cu adevarat cine si cu ce se face vinovat fata de acest odios atentat.

sursa: http://www.mediafax.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu