duminică, 24 august 2014

Descoperire importanta - Doua orase antice scoase la lumina dupa 3.000 de ani

O descoperire importanta a fost facuta de o echipă de arheologi de la Academia de Științe din Slovenia. Acestia au descoperit două orașe antice aparținând civilizației Maya în pădurile tropicale din sudul Mexicului.
Echipa slovena de arheologi condusa de de Ivan Sprajc, a localizat orașele Lagunita și Tamchen în penisula Yucatan.  "Fotografiile aeriene ne-au ajutat sa localizăm siturile", a spus liderul expediției.
In interiorul oraselor antice au fost gasite ramasitele unor piramide cu rol de templu, de 20m înălțime. Au mai fost găsite și câteva structuri masive, asemănătoare unor palate, și trei altare în care s-au păstrat foarte bine inscripții hieroglife și basoreliefuri.
Una din fatadele unei constructii reprezinta gura deschisă a unui monstru care marca intrarea în oraș.
Echipa coordonata de Ivan Sprajc  nu este la prima descoperire de acest gen, aceasta a mai descoperit un mare oraș al civilizației Maya. Numit Chactun, "Piatra Roșie," sau "Piedra Grande," aceasta așezare se întinde pe aproape 54 de hectare și datează din 600 și 900 d.Hr.
Noile descoperiri vor aduce la suprafata noi amanunte despre antica civilizatie Maya si ne va ajuta la intelegerea adevaratei noastre istorii.sursa: http://www.evz.ro/    sursa foto: http://www.evz.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu