vineri, 29 august 2014

Enigma lacului circular construit de nazistiLa 170 kilometri de orasul Murmansk se afla unul dintre locurile cele mai misterioase de pe glob. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial in aceasta zona a fost construit un lac artificial bizar ce detinea in interior mai multe cercuri.
Lacul se afla in satul Liinakhamari, in districtul Pechenga, aproape de marea Barents. Acest lac nu ar fi fost considerat o enigma daca nu ar fi fost unul dintre cele mai pazite obiective in timpul comunismului.
Cu privire la acest obiectiv misterios s-au lansat mai multe teorii precum ca ar fi fost o platforma pentru artilerie, de unde puteau fi atacate navele de razboi sovietice, sau ca ar fi avut rolul de a lansa obiecte zburatoare ale Wehrmacht-ului.
Cert este ca locul cu pricina a fost foarte bine pazit dar si cercetat intensiv de cercetatorii rusi, imediat dupa finalizarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, ceea ce denota ca aceasta constructie avea o mare importanta. O importanta care, in schimb, nu se cunoaste si care provoaca si in acest moment controverse.

sursa: http://cultural.bzi.ro/       sursa foto: http://cultural.bzi.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu