sâmbătă, 2 august 2014

Mister - S-au detectat mesaje extraterestre pe Pamant

cern courierPerioada asta aduce cu ea noi intamplari misterioase si incitante in acelasi timp. Astfel se face ca doua telescoape de pe Pamant, aflate in parti opuse ale planetei, au detectat puternice explozii de unde radio.
Ce este si mai curios este faptul ca cercetatorii nu au nicio idee despre ce anume cauzeaza aceste explozii sau de unde provin, potrivit NPR, ceea ce face ca misterul sa se adanceasca si mai tare.
De fapt povestea incepe in anul 2007 la telescopul Parkes din Australia, unde Duncan Lorimer (astronom australian) si colegii sai au descoperit si inregistrat niste explozii radio rapide” (Fast Radio Bursts).
Conform lui Lorimer sursa acestor explozii vine de dincolo de galaxia noastra. Aceste explozii nu au fost singulare, in timp acelasi telescop a inregistrat mai multe FRB similare, dar care veneau de undeva mult mai aproape de planeta noastra.
Mai apoi, telescopul de la Arecibo din Puerto Rico a detectat aceleasi tip de explozii ceea ce a tras din nou atentia oamenilor de stiinta, lucrurile deveneau deja prea ciudate si inexplicabile pentru astronomi. Lorimer sustine ca acest fapt nu va ramane un secret si ca mai multe rapoarte despre astfel de detectii vor aparea in literatura stiintifica.
Aceste explozii au starnit foarte multe speculatii cu privire la ce se afla in spatele acestor lor. O teorie cu privire la aceste explozii explica faptul ca izbucnirile misterioase sunt cauzate de obiecte care emit impulsuri de energie, cum ar fi stele masive care au intrat in colaps si devin gauri negre. 
O alta teorie, care nu este aprobata de astronomi, sugereaza faptul ca exploziile ar putea fi generate de catre fiinte extraterestre care trimit semnalele in mod intentionat direct spre Pamant. 
“Au fost chiar discutii in literatura de specialitate despre aceste semnale, care ar proveni de la civilizatii extraterestre”, a declarat Lorimer. Trebuie specificat faptul ca aceste explozii au continuat pana in aceasta perioada avand intre ele pauze, ceea ce ne duce cu gandul ca undele cu pricina ar putea avea o sursa inteligenta.

sursa: http://www.nasul.tv/      sursa foto: http://www.nasul.tv/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu