duminică, 31 august 2014

Portalul spre alte lumi din satul spaniol Ochate

Un tinut misterios sau chiar blestemat, in care se petrec doar lucruri ciudate si inexplicabile. Acesta este satul spaniol Ochate, care este abandonat de mai multi ani si despre care se spune ca este un portal spre alte lumi.


Ochate este un mic sat aflat in nordul Spaniei, in provincia Burgos. Istoria sa nu este foarte bine cunoscuta, dar se stie faptul ca la sfarşitul secolului al XX-lea cea mai mare parte din populatie a fost rapusa de o maladie crunta. Atunci a fost momentul in care cei care au supravietuit ca prin minune au parasit aceste locuri ciudate. În prezent, Ochate este compus doar din cateva cladiri care au intrat in paragina si nimic mai mult.


Cu toate acestea, exista numeroase relatari cu iz paranormal care inconjoara aceste locuri. Povesti cu lumini ciudate, presupune nave extraterestre, care se vad aproape in fiecare noapte pe cerul straniu din Ochate, disparitii de fiinte umane si aparitia unor creaturi care scot sunete bizare si inspaimantatoare.


În aprilie 1982, ziarul spaniol Desconocido Mundo a publicat un articol in care erau dezbatute faptele inexplicabile care se petrec in Ochate. Articolul a fost insotit de o imagine ciudata, care arata o bila imensa de foc care se indreapta cu mare viteza spre sol. Fotografia a fost realizata in 1981 de catre Prudencio Muguruza si a generat o sumedenie de intrebari la care nimeni nu a gasit nici pana in ziua de astazi un raspuns clar. Muguruza declarase ca inainte de aparitia sferei de foc a putut zari cu ochiul liber numeroase alte sfere luminoase care misunau pe cer. La vremea respectiva, fenomenul OZN nu prinsese amploare din ziua de astazi si putini erau cei care aveau curajul sa-l confirme public. Acesta este poate si motivul pentru care fotografia lui Muguruza a provocat numeroase dezbateri.


Unul dintre primele rapoarte care poarta marca inexplicabil a fost efectuat in 1868, cand preotul satului a disparut fara urma. Ani buni mai tarziu, clopotnita bisericii din Ochate a fost lovita de un fulger si s-a transformat brusc intr-un medalion pe care era infatisat un chip de femeie.


În anii care au urmat, disparitiile oamenilor a luat amploare. Autoritatile au intrat in alerta si nimeni nu stia unde “pleaca” locuitorii din Ochate, in conditiile in care niciun cadavru nu a fost descoperit niciodata. Aparitia creaturilor umanoide devenise un fapt obisnuit. Mai multi fermieri sustineau ca in fiecare noapte, pe terenurile lor, pot vedea creaturi care seamana atat de bine cu oamenii, dar care par desprinse dintr-o alta lume.


Expertii in fenomene paranormale s-au deplasat de nenumarate ori in micutul sat spaniol. Aici au captat numeroase sunete de joasa frecventa pe care nu le-au putut explica. Acest fenomen este similar cu cel cunoscut drept Elctronic Voice (voce electronica) si care apare in general in locurile care sunt bantuite de fantome.


Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile stranii care s-au petrecut de-a lungul timpului in Ochate. Acesta este si motivul pentru care se crede ca acest tinut este, de fapt, un portal care face legatura cu alte dimensiuni si prin care diversi locuitori ai Universului trec pentru a ajunge mai repede pe Terra. Deocamdata, Ochate ramane un loc invaluit in mister si nimeni nu reuseste sa inteleaga mare lucru din fenomenele bizare, care se petrec in fiecare zi.


material preluat din: http://www.esoterism.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu