marți, 23 septembrie 2014

Autotrofii - Cei care se hranesc cu lumina

Pentru a trai avem nevoie de energie. Energie pe care o luam din alimente ce constau in vegetale si carne, astfel se face ca existenta noastra pe Pamant este conditionata de hrana. De fapt, hrana este principala nevoie de baza a omului.
Putem oare trai fara hrana? Raspunsul este... da. Putem trai fara alimente solide hranindu-ne doar cu energia Soarelui. Este ceva logic, deoarece proteinele vegetale sunt preluate din lumina si din energia emanata de Soare si Pamant.
Proteinele, carbohidratii si grasimile sunt forme de energie cosmica. Plantele impart cu noi o mare parte a ADN-ului si a constructiei lor moleculare. Desi ca aspect par total diferite de noi, energetic ele se aseamana cu noi. Astfel ca logic ar fi sa avem aceleasi capacitati de a ne hrani precum ele.
Un exemplu in acest fapt il reprezinta indianul Prahlad Jani de  83 de ani, care nu a mai mancat si nu a mai baut nimic de la varsta de 8 ani, cand, spune el, a fost binecuvantat de Zeita Amba. Jani este numit Mataji - un adept al Zeitei Mama a Tuturor, Amba sau Durga, foarte populara in Gujarat, locul lui natal. Zeita Amba este o aparatoare a razboinicilor, dar cea mai importanta functie a ei este de a aduce si de a mentine fertilitatea terenurilor agricole. In mitologia hindusa Amba aduce ploaia binecuvantata care uda ogoarele, hranind pamantul. De aceea si Mataji Jani este convins ca pe el il hraneste Amba cu apa divina, tinandu-l in viata.
Jani a intrat in atentia presei iar cazul sau a ajuns sa fie cunoscut de catre cadrele medicale din intreaga lume. Astfel se face ca in 2010 acesta a fost supus unei atente supravegheri medicale, la Spitalul Sterlin din Ahmedabad. O echipa de 30 de medici specialisti i-a monitorizat starea sanatatii si functiile vitale timp de zece zile. Rezultatele testelor medicale i-au naucit pe medici. Se pare ca Jani chiar nu se hranea cu nimic solid si nici nu bea apa. Medicii i-au interzis lui Prahlad Jani sa faca baie, stiut fiind ca apa hidrateaza si prin piele.
Specialistii au observat ca desi Jani nu consuma nici un mililitru de lichide, urina se forma in vezica care mai apoi era absorbita de peretii vezicii. Cat a durat experimentul, Jani nu a mancat, nu a baut si nici nu a avut necesitati fiziologice.
 
Insa functiile organelor interne nu s-au modificat in nici un fel si nu a manifestat nici o afectiune. Prahlad Jani este un om sfant, un maestru, care traieste ca un pustnic, intr-o pestera, de la varsta de 8 ani, cand i s-a aratat Zeita Amba. 
Prahlad Jani sustine ca este hranit cu apa divina printr-o gaura in bolta pesterii, si ca nu a simtit niciodata nevoia de a manca, de a urina sau defeca. Precum un maestru Jani nu incearca sa explice in nici un fel conditia sa, lasandu-se total in grija zeitei protectoare, pe care o slujeste cu rugile sale si meditatii zilnice. 
Dr. G. Ilavazahagan, directorul Institutului Apararii Nationale din India, care a participat la examinarea lui Jani, nu intelege cum un om poate supravietui in intregime ca o planta. "Pare evident ca mai exista o sursa de energie care poate fi procesata de corpul uman, in afara caloriei, dar va dura pana o vom descoperi".
Un alt exemplu este Hira Ratan Maneck, in varsta de 67 de ani, care este tot din India. Nu este pustnic precum Prahlad Jani ci este inginer. Acesta in schimb a renuntat la mancare in mod deliberat, in urma cu opt ani, dorind sa demonstreze ca organismul uman are mai mult de suferit prin consumul de mancare solida, decat prin nealimentare. Totusi spre deosebire de Jani, Ratan se hraneste cu apa, sucuri si energie solara.
 
Ratan a intrat si el in centrul atentiei fiind invitat de specialistii NASA pentru un studiu. Un studiu ce a presupus un trai doar cu apa si absorbtie de energie solara, pe o durata de 130 de zile, fiind supravegheat in permanenta. Nestiind cum sa denumeasca procesul prin care supravietuia, specialistii NASA l-au numit "fenomenul HRM", de la initialele subiectului.
Dupa un pelerinaj in Himalaia, Ratan a incetat sa mai consume hrana solida. "In fiecare dimineata, statea la soarele ce rasarea, cate o ora, fara sa clipeasca", spune sotia sa, Vimla. "Acesta era meniul principal. Ocazional, mai consuma cate o cafea, ceai sau alte lichide". Ratan crede ca aceasta metoda reda corpului abilitatea naturala de a trai, fara sa fie ingreunat de toxinele generate de hrana solida. "Si creierul se simte mai bine astfel hranit", spune Ratan. "Este o metoda straveche, practicata de ascetii Hindu si Jina. Este chiar demonstrabila stiintific".

Mediul academic este constient de existenta acestor oameni cu totul deosebiti dar savantii considera ca autotrofii reprezinta un exemplu de evolutie distinctiva prin prisma careia organismul se adapteaza cronic la conditii rele impuse de respectivul organism. 
Conform acestora organismul isi poate reduce singur necesarul de energie si proceseaza astfel reactiile chimice, iar acest fenomen ia nastere dupa 16 zile de post. Se considera ca organismul poate slabi destul de dramatic pana la 40 de kg in 200 de zile fara ca asta sa deregleze sau sa inrautateasca functiile vitale ale corpului uman.
Dupa un an de zile corpul incepe sa se obisnuiasca cu conditiile de trai isi stabilizeaza functiile. O parte a oamenilor de stiinta, mai deschisi la minte, considera ca un asemenea mod de “alimentative” poate activa cel de-al saselea simt sau lobul temporal care permite oamenilor sa dezvolte abilitati parapsihice.
Parerea biologilor este alta, acestia considera ca orice organism viu are nevoie de energie pentru a putea sa traiasca. Conform biologilor plantele proceseaza energia solara prin procesul de fotosinteza in timp ce alte organisme folosesc enzime pentru a obtine energie. Biologii sustin ca oamenii nu au astfel de enzime astfel ca nu ar putea sa traiasca fara mancare. Dar in lume exista peste 3000 de oameni care arata intregii lumi exact contrariul, ca oamenii pot trai fara a manca nimic! In ceea ce priveste biologia aceasta este rodul proiectiei noastre mentale deci exista pentru ca noi credem asta. In timp ce noi ne schimbam perceptia fata de realitatea noastra corporala si organismul nostru procedeaza la fel. De aceea oamenii care se hranesc cu lumina exista si au rolul de a dovedi unei lumi dependente de fast food si de produse alimentare procesate ca nu totul tine de mancare si ca ne putem hrani cu lumina.

surse: http://www.formula-as.ro/     sursa foto: http://news.bbc.co.uk/
           http://straniu.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu