vineri, 12 septembrie 2014

Doua furtuni solare se apropie de Pamant

Conform Centrului american de supraveghere spatiala doua furtuni solare ar urma sa loveasca Pamantul, in urmatoarele ore. Desi furtunile sunt puternice specialistii afirma ca nu se asteapta la perturbatii majore in retelele de electricitate si de comunicatii.
"S-a produs o explozie gigantică pe Soare, iar pentru că a fost îndreptată în direcţia Pământului, va ajunge şi la noi măcar o parte din norul de plasmă puternic energizată şi magnetizată care va perturba câmpul magnetic terestru, putând provoca scurte fluctuaţii în reţelele de energie electrică", a susţinut Tom Berger.
Avand in vedere nivelul de intensitate geomagnetic asteptat, aceste furtuni "ar putea cauza unele probleme in comunicatiile radio si semnale GPS, precum si nereguli de tensiune in reteaua de distributie a energiei electrice in latitudinile nordice din Statele Unite", a declarat Thomas Berger, director al Centrul de previziuni pentru clima spatiala (SWPC).
Se pare ca efectele furtunilor energetice vor fi usor de gestionat, fara a provoca perturbari majore in reteaua de energie electrica.

Aceste furtuni reprezinta niste evenimente extraordinare. Soarele ne impartaseste si el din energia sa si ne modifica substantial structura vibrationala. Trebuie sa ne bucuram de aceasta energie si sa o primim cu bratele deschise.

sursa: http://www.romaniatv.net/       sursa foto: http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu