sâmbătă, 6 septembrie 2014

"Pamantul s-a aprins" - Suntem inconjurati de conflicte

Nu pot sa nu remarca faptul ca Pamantul este o planeta prinsa intr-un conflict generalizat. Astfel ca in ziua de azi 11,7 % din populatia globului se afla in conflict, ceea ce este foarte mult. Este foarte mult avand in vedere faptul ca in acest conflict generalizat sunt implicate cele mai mari puteri ale lumii.
Siria este implicata in cel mai sangeros conflict in acest moment. In conflict sunt prezente fortele proguvernamentale al-Muqawamah al-Suriyah, al-Lijan al-Sha’biyah, Hezbollah (luptători pro-Assad din Liban), Shabiha, Armata pentru Apărare Naţională (miliţia) si armata contra rebelilor reprezentati de Armata Siriană Liberă, Frontul Revoluţionarilor Sirieni, Frontul Islamic de Eliberare Siriană, Armata Islamului (formată din 50 de grupuri jihadiste armate), Frontul Islamic, Statul Islamic în Irak şi Levant.
In conflictul sirian sunt implicate marile forte politice ale lumii - Iranul, care sprijina armata siriana cu ajutoare logistice si operative. Rusia trimite armament si efective militare armatei siriene. Coreea de Nord a trimis in repetate randuri armament si piese balistice armatei siriene. De partea cealalta a baricadei se afla Statele Unite, Turcia, Qatar, Arabia Saudită şi ţări europene care oferă rebelilor sirieni ajutor logistic şi operativ.
Irakul este o "rana deschisa" de mai multi ani dar acum conflictul pare sa ia amploare. In acest an insurgenţa a escaladat dramatic după ce Statul Islamic a cucerit Mosulul şi zone importante din nordul Irakului, conflictul din Irak fuzionând cu cel din Siria într-unul mult mai letal.
Partile implicate in acest conflict sunt fortele proguvernamentale - armata, gruparea Fiii Irakului, armata Peshmerga a statului Kurdistan din Irak (kurzii), Forţele de Rezistenţă Maxmur, Aripa armată a PKK, voluntari şiiţi, Brigăzile de Pace, formate din musulmani şiiţi irakieni si fortele antiguvernamentale - foarte multe grupări islamiste şi sunnite, SIIL, Frontul pentru Jihad şi Schimbare.
Un alt conflict important si care pare sa ia amploare pe zi ce trece este cel din Ucraina. Conflictul din Ucraina a fost inceput, contrar celor afirmate de mass media, de fortele pro-occidentale conduse de cunoscutul pugislist Vitali Klitschko care au provocat haos in piata centrala din Kiev alungandu-l pe presedintele pro-rus in exercitiu Viktor Ianukovici. In conflict sunt implicate fortele pro-ruse, reprezentate de fapt de fortele armate ruse si fortele ucrainene ajutate de forte speciale occidentale.
In cadrul acestui conflict asistam practic la dezmembrare unei tari. A dezmembrarii celei mai mari tari din Europa, luata in calcul fara Rusia. Acest conflict este periculos de aproape de Romania si ar putea sa ne afecteze extrem de mult - este de fapt cel mai periculos conflict din acest moment.
In Fasia Gaza, Israelul isi face de cap, ucigand in nestire, provocat fiind de gruparile armate palestiniene - Hamas, Jihadul Islamic, Comitetele Rezistenţei Populare, Salafişti Jihadişti şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei, la rândul lor structurate în subgrupări.
Vorbind de alte conflicte trebuie de amintim de Egipt si Libia, state in care haosul este generalizat, Afghanistan, Nigeria, Republica Democrata Congo, Sudanul de Sus, Republica Centrafricana, India, Mali, Filipine, Rusia (conflictuldin Cecenia care persista si in acest moment), Somalia, Sudan si Yemen.
Toate aceste conflicte ne dau impresia ca Pamantul se afla intr-un conflict mondial generalizat. Un conflict, in mare parte dezumflat de mass media, care insa ne confirma un singur lucru - Pamantul s-a aprins si se schimba. Oculta Mondiala profita de acest fapt si creeaza conflicte. Conflicte care par sa ii ajute in a-si dezvolta o armata mondiala.
Trebuie sa subliniez faptul ca politicienii romani practic cersesc trupe americane stationare in Romania si asta ne arata clar care este obiectivul Ocultei Mondiale in provocarea acestor conflicte.

sursa: http://www.mediafax.ro/                sursa foto: http://www.nbcnews.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu