joi, 25 septembrie 2014

Roverul Curiosity a descoperit pe Marte un obiect in forma de sfera

Roverul Curiosity "pare sa aduca cu el din ce in ce mai multe curiozitati". O ultima curiozitate prezentata de rover o reprezinta descoperirea unui obiect in forma de sfera. Este vorba despre o piatra perfect sferica gasita pe suprafata planetei rosii. Este o piatra bizara care pare a fi in contrast cu suprafata plata pe care este asezata fiind, in acelasi timp, o aparitie aparte pentru peisajul geologic martian. Sfera observata are dimensiuni liliputane masurand doar un centimetru. 
"Este vorba despre o concreţiune (agregat mineral format prin depunerea materialului din soluții în jurul unui nucleu (roci, minerale etc.), în soluri sau în peșteri, n.r.)", explică specialiştii de la Universotatea din Pasadena, California, care consideră totuşi că forma pietrei este o ciudăţenie.
Concretiune sau nu piatra sferica gasita de rover este una extrem de ciudata avand in vedere ca asemenea pietre nu se produc in mod natural. Se poate sa fi gasit roverul Curiosity o dovada a existentei unei civilizatii pe Marte?


sursa: http://www.libertatea.ro/        sursa foto: http://www.libertatea.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu