luni, 27 octombrie 2014

Misterioasa structura Hypogeumul Hal Saflienti din Malta

Hypogeumul Hal Saflienti din Malta, cea mai misterioasa structura subterana din lume. Aici s-au gasit peste 30.000 de schelete si se pare ca in interiorul ei traiesc oameni giganti si parosi!


catacombe Malta 1Chiar in sudul Italiei, in partea de vest a Marii Mediterane, se afla insula Malta. În trecut, Malta a fost in posesia mai multor naționalitați, fiind considerata a fi una dintre zonele cele mai strategice de pe pamant. Port și punct de intersecție intre Europa, Asia, Orientul Mijlociu și Africa, Malta a constituit unul dintre cele mai vechi centre ale civilizatiei umane.


Localnicii maltezi faceau jertfe zeului Moloh si altor zei subterani sub forma de sarpeÎn timpul Vechiului Testament, un grup de preoti antici care se inchinau zeului Moloch (Baal, Osiris sau Nimrod) au vizitat insula, asa ca localnicii au acceptat cu usurinta invataturile lor, inclusiv oferirea de jertfe umane pentru potolirea setei zeului Moloh, dar si a altor zei care se ascundeau in lumea subterana si care se asemanau cu niste serpi. Cand Apostolul Pavel a vizitat insula (lucru pe care il aflam din Faptele Apostolilor, capitolul 28) el a aflat de convingerile superstițioase ale localnicilor cu privire la acesti șerpi.


Misterioasa structura subterana


La cațiva kilometri sud de capitala tarii, La Valletta, se afla un mic sat, numit Casal Paula. În anul 1902, muncitorii care sapau in zona au dat intamplator peste mai multe tuneluri subterane, cea mai mare parte din ele fiind excavate in roca solida, coborand in pamant și pana la 3 niveluri. Aceste catacombe multi-nivelate au primit numele de “Hypogeumul Hal Saflienti”; in limba latina, un hypogeum inseamna structura subterana.


Aproape de nivelul ultimei incaperi, intre al treilea și ultimul nivel al acestor catacombe antice, exista așa-numitele “camere de inmormantare”. Acestea au doar cațiva metri patrați și sunt situate chiar langa podea, astfel incat cineva trebuie sa ingenunchieze pentru a se uita la ele. Aceste “camere funerare” sunt suficient de mari pentru ca cineva sa se tarasca prin ele.Mai multi profesori si elevi au disparut fara urma in tunelurile misterioaseExista zvonuri ca una dintre aceste “camere de inmormantare” nu se termina niciodata, ci continua in caverne mai profunde și mai neexplorate. Aceasta ar fi de fapt pasajul subteran și camera la care se referea in numarul sau din august 1940 revista “National Geographic”. Articolul sustinea ca mai multe persoane au disparut fara urme in aceste catacombe:
“Guvernul maltez a inchis intrarile in aceste tunele, dupa ce mai multi elevi și profesorii lor s-au pierdut in labirintul catacombelor si nu s-au mai intors niciodata.”


30.000 de schelete se gaseau in Hypogeum!Povestea merge mult mai “adanc” decat articolul din “National Geographic”. Alte surse spun ca circa 30 de copii au disparut in aceste catacombe, și ca atunci cand a fost descoperit pentru prima data Hypogeumul, au iesit la suprafata 30.000 de schelete umane de barbați, femei și copii, victime ale sacrificiilor facute pentru “zeii lumii subterane”.


Povestea uluitoare a domnisoarei Jessup


Un articol scris de o domnisoara Lois Jessup, angajata a Ambasadei Britanice, a aparut intr-un numar mai vechi al revistei “Borderland Science”, și mai tarziu in cartea lui Dr. Allen, “Enigma fantastique.”


Domnisoara Jessup susținea ca a vizitat Hypogeumul inainte, dar si dupa dispariția tragica a copiilor. Ea l-a convins pe ghid sa viziteze una dintre așa-numitele “camere de inmormantare”, pe propriul ei risc. Ea s-a tarat mult timp prin pasajul mic si stramt si a ajuns pana la urma intr-o caverna uriasa, care avea o terasa, iar in mijloc era o prapastie incredibil de adanca, aparent fara fund. Pe peretele opus, se afla un alt tunel. Şi acum urmeaza surpriza, iar domnisoara Jessup se jura ca ceea ce veti citi in continuare s-a intamplat cu adevarat.


În tunelurile subterane se aflau creaturi paroase si gigantice!Din acel tunel, dincolo de prapastie, ea susține ca a vazut mai multe creaturi foarte mari, de forma umanoida, dar complet acoperite cu par din cap pana-n picioare. Observand-o, creaturile gigantice au ridicat brațele in direcția ei, moment in care un vant sufla prin intreaga caverna, stingandu-i lumanarea pe care o tinea in mana! Ea s-a intors inspaimantata inapoi, iar ghidul, cand a vazut-o, nu a spus nimic, dar a dat de inteles, dupa mimica fetei femeii, ca stia de aceste creaturi.


La a doua vizita in Hypogeum, dupa disparitia celor 30 de persoane, femeia a dat de un ghid nou, iar acesta chiar a negat ca un alt ghid ar fi lucrat acolo inainte! Domnisoara Jessup a aflat din mai multe surse ca profesorii si copiii disparuti fusesera in tunelul in care ea intrase prima oara, iar peretii acestuia s-au prabusit, astfel incat ei n-au mai avut nicio sansa de a se intoarce. Se spune ca la saptamani dupa aceasta intamplare tipete de copii se auzeau din subteran, in diferite parți ale insulei, dar nimeni nu a putut localiza sursele strigatelor.


În ceea ce privește Catacombele de sub Malta, exista unele povesti care spun ca aceste caverne adanci de sub insula se continua si dincolo de țarmuri, și acestea fac parte dintr-un labirint complex care se intinde sute de kilometri spre nordul Italiei, intersectandu-se cu celebrele catacombele de sub Vatican!


material preluat din: http://www.esoterism.ro/      sursa foto: http://www.abovetopsecret.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu