marți, 28 octombrie 2014

Traim intr-o lume a depresiei

Un aspect profund negativ pe care il remarc de ceva timp este faptul ca foarte multi oameni aleg sa isi incheie socotelile cu viata intr-un mod tragic, acest fapt fiind unul extrem de ingrijorator. Vazand asta nu pot sa nu ma gandesc decat la faptul ca traim intr-o lume a depresiei.
O lume a depresiei in care oamenii sunt conectati total la aceasta realitate uitand total de propriul lor eu interior. Oamenii s-au distantat mult de eul lor interior si sunt complet integrati in aceasta realitate. Realitate care poate parea dura pentru ei. Acesti oameni nu sunt capabili sa isi controleze viata, haosul fiind cel care le dicteaza tot.
Atunci cand un individ simte ca nu isi mai poate controla firul vietii totul pare un dezastru si viata pare un cosmar. Raul pare sa predomine in viata acestuia deoarece negativismul pe care il emana poate atrage evenimente nefaste. Evenimente nefaste ce par a avea un efect de domino.
La acest lucru se ajunge atunci cand problemele cotidiene ajung sa va ocupe cea mai mare parte din viata. Nu lasati aceste probleme sa va darame. Problemele exista pentru a fi rezolvate si pentru a intari omul nu pentru a-l slabi.
Pentru a reusi acest fapt trebuie sa nu ne atasam de nimic. Totul este in afara noastra si nimic nu ne poate afecta decat daca ne atasam de acel ceva.
Atasamentul fata de materie (valorile materiale) ne poate distruge sufletul. Asta incerca Iisus sa explice atunci cand le spunea oamenilor: "căci mai uşor trece o cămilă prin urechile acului decât intră un bogat în împărăţia cerurilor".
Nu va recomand sa renuntati la bani dar nici sa nu depindeti de ei. Fiti bogati dar nu uitati ca totul este doar o iluzie. Ascultati-va inima si faceti numai ceea ce va place. Nu renuntati la fericire pentru bani. Fii fericit si detasat de valorile materiale in timp ce va urmati visul si banii o sa vina de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu