luni, 17 noiembrie 2014

Detasarea - Cazul mormantului care plange

Inainte de a ne gandi la entitatile "fantomatice" ca la niste creaturi horror ar trebui totusi sa ne gandim ca ele fac parte dintr-un Univers fascinant, asa ca existenta lor este una fascinanta.
Entitatile "fantomatice" exista. Exista pentru ca Universul este plin de viata si este etern si pentru ca exista o infinitate de realitati in diferite spectre vibrationale. Orice spectru vibrational pe care noi nu il percepem este unul "fantomatic". Fantomele nu sunt neaparat indivizii morti ci pot fi entitati total diferite de noi ca structura moleculara si care exista intr-un spectru pe care simturile noastre nu il pot detecta.
O postare facuta pe un site, mai putin cunoscut, mi-a starnit interesul asa ca mi-am propus sa il postez si sa fac cateva comentari pe seama lui. Postarea pune in prim-plan un fenomen ciudat care se repeta in oraselul Dalland din Suedia.
Cu mai mult timp in urma acest orasel a fost lovit de o boala care a decimat practic populatia. Observand ca situatia ii depaseste localnicii au cautat sa gaseasca tot felul de solutii pentru a combate aceasta "urgie bacteriologica", asa ca au apelat la un batran venit tocmai din Finlanda. Acesta  le-a dat un sfat despre cum sa opreasca raspandirea bolii.
Potrivit sfaturilor batranului, doar un sacrificiu i-ar fi imbunat pe zei, iar ca sa scape ar trebui sa ingroape in pamant o fiinta vie. Pentru a pune in practica acest sfat "intelept", localnicii au ingropat ce animale le-au venit la indemana, adica un cocos, pentru ca mai apoi, vazand ca nu a avut rezultatul scontat, sa sacrifice o oaie.
Lucrurile nu au functionat cum si-au fi dorit iar boala continua sa faca ravagii in zona, asa ca s-au hotarat sa ingroape un om. Cum niciunul dintre cei ce dezbateau aceasta problema, delicata ce-i drept, nu a fost destul de viteaz sa se sacrifice, s-au inteles sa ingroape un copil orfan.
Pacalindu-l cu o felie de paine, oamenii l-au prins pe copil si l-au ingropat de viu, in ciuda implorarilor sale. De atunci, se spune ca din interiorul mormantului se aud sunete sfasaietoare si gemete.
Desi este doar o poveste obscura si trista, care este posibil sa nu fie reala, acest exemplu poate reprezenta pentru mine o modalitate extrem de eficienta de a explica modul cum atasarea puternica de aceasta realitate ne poate afecta pana dupa moarte.
Foarte multi oameni aleg sa se sinucida, atunci cand suferinta sau cand viata pare ca devine o povara mult prea grea pentru ei, gandind ca suferinta va disparea odata cu viata. In realitate ei nu fac decat sa-si prelungeasca suferinta si dincolo de moarte, deoarece sentimentele ne afecteaza total si transced viata.
Copilul nu s-a sinucis, dar faptul ca a fost atat de atasat de viata sa (ca majoritatea dintre noi) a facut ca suferinta sa o ia cu el.
Cu totii suntem atasati de aceasta viata si acest fapt ne cauzeaza suferinta si ne transforma, de multe ori, in niste suflete pierdute. Pierdute intr-o suferinta care nu exista si care ne face existenta (in oricare plan) un iad.
Iubiti totul in jurul vostru si multumiti lui Dumnezeu pentru orice aveti, dar nu va atasati de nimic. Fiti precum pugilistul care iubeste boxul atat de mult incat, fiind detasat de situatia in care este, nu simte durerea cauzata de pumnii adversarului, pentru ca scopul sau este sa castige.
Detasarea este cheia la tot. Banii vin atunci cand te detasezi de ei. Reusita vine atunci cand te detasezi de ea si nu cand stresul iti macina nervii.
Atunci cand vom decide sa ne detasam de tot, atunci vom putea sa iubim mai usor si atunci suferinta se va sfarsi.

sursa articol si foto: http://wow.bzi.ro/

P.S. - Avand in vedere ca tocmai s-au sfarsit alegerile prezidentiale nu va pot spune decat sa fiti constienti de situatie si sa va detasati de starea lucrurilor din tara. Doar asa veti putea observa adevarul. Restul este doar iluzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu