sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Mister - Crater imens, aparut in apropierea unei mine din Rusia

craterRusia este un stat imens, este de fapt cel mai mare. Este un stat care este si foarte enigmatic, de altfel. Recent, locuitorii din regiunea Perm, au avut socul de a observa ca peste noapte, in apropierea lor, s-a format un crater imens.
Se pare ca imensul crater, care avea 39.624 metri in diametru, ar fi aparut ca o urmare a unui cutremur de acum 20 de ani, ce ar fi putut slabi structura de rezistenta a stancii din apropierea minei de potasiu Solikamsk-2.
Mina de potasiu din apropierea craterului apartine in prezent celui mai mare producator de potasiu din lume. Din cauza acestui incident minerii au fost evacuati de urgenta, iar lucrul a fost intrerupt. 
Mina este de o importanta majora pentru locuitorii din zona dar si pentru statul rus, avand o rezerva de 150 de milioane de tone de potasiu. Se pare ca, dupa acest incident, exista riscul ca mina sa fie inchisa ceea ce ar trimite acasa mii de mineri.
"Este posibil ca 24% din capacitatea de productie a companiei sa fie afectata", a declarat un specialist. Este de mentionat faptul ca geologii nu pot explica, deocamdata, formarea acestui crater.
Poate parea un stire fara importanta, dar daca ne gandim la dimensiunea craterului nu putem sa nu ne gandim ca acest incident ar fi putut fi provocat de existenta unei suprafete imense forate in subteran. Daca va ganditi probabil la mina de potasiu, va inselati.
Suprafata forata din interior, care a provocat formarea unui asemenea crater, cat si adancimea au fost foarte mari - minele nu au o suprafata mare tocmai pentru a nu provoca asemenea dezastre si pentru a nu avea costuri mari de intretinere.
Asa ca nu pot sa nu ma gandesc ca in subteran se intampla lucruri foarte ciudate, pe care cred ca le banuiti. Lucruri pe care rusii nu vor ca noi sa le aflam.

sursa articol si foto: http://stirileprotv.ro/


Un comentariu: