luni, 3 noiembrie 2014

"Stand on Zanzibar" de John Brunner - Cartea care a prezis prezentul

"Stand on Zanzibar" este o carte SF scrisa de catre scriitorul John Brunner. Brunner a fost un vizionar si a reusit, practic sa "ghiceasca" viitorul, sau probabil a reusit sa observa drumul omenirii din viitor accesand forme ale constiintei care i-au permis acest fapt.
zanzibar
Dupa cum am mai declarat si in alte materiale de ale mele, eu nu sunt un adept al profetiilor dar cred ca unii oameni au putut observa "drumul" pe care omenirea a mers in toata istoria sa. Drum care, de multe ori, s-a adeverit.
Revenind la John Brunner, a acesta a reusit sa faca niste predictii incredibile despre prezent. A reusit sa prezica aparitia monedei unice si ca muzica electronica va domina radiourile in anul 2010.
Desi in anul in care a fost scrisa cartea, 1968, tigarile erau pe un puternic trend crescator, acesta a prezis ca in 2010 tutunul va fi intr-un declin semnificativ.
A prezis ca Marijuana va fi legalizata in tot mai multe state si ca orasul Detroit va falimenta si va deveni o ruina, in timp ce tot mai multi oameni vor alege sa plece din acel oras.
Brunner a prezis ca in 2010 chipurile noastre se vor vedea direct pe telefoane iar barbatii vor utiliza pastile pentru imbunatatirea performantelor sexuale. O alta predictie o reprezinta si cresterea numarului de persoane homosexuale, fapt ce se poate observa cu usurinta in prezent.
In anul 2010 oamenii vor putea vedea filme in timp ce vor calatori cu avionul iar americanii vor alege un presedinte negru cu numele de Obomi (Obama!!!) - aceste predictii fac ca aceasta carte sa fie extrem de interesanta.

sursa articol si foto: http://disinfo.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu