vineri, 7 noiembrie 2014

Telepatia a fost dovedita din punct de vedere stiintific

In anul 2013, in cadrul unui proiect stiintific de anvergura, cercetatorii de la  Universitatea din Washington au reuşit să transmită prin Internet semnalele cerebrale ale unei persoane în creierul alteia, care a răspuns la comenzi mişcând o mână, la doar o secundă după ce a recepţionat semnalul celuilalt voluntar.
Pentru studiu au fost folosite mai multe unelte noninvazive dar şi un soft care avea rolul de a  conecta în timp real două creiere umane.
Un voluntar a fost legat la un aparat de electroencefalografie, care avea capacitatea de a citi activitatea cerebrală şi de a trimite semnale electrice prin Internet celui de-al doilea voluntar, care purta o cască specială, cu senzori magnetici, care avea rolul de a stimula zonele cerebrale responsabile cu mişcarea.
In acest mod se dorea ca prima persoană sa poata mişca trupul celeilalte doar gândindu-se la anumite mişcări.
În cadrul acestui studiu au luat parte trei perechi de voluntari (6 persoane). Acestia au fost plasati în clădiri separate, situate in campusul universitar, la o distanţă de aproximativ 800 de metri unul de altul astfel incat sa nu poata comunica între ei decat prin această legătură directă între creierele lor.
In timpul experimentului emiţătorul era plasat în faţa unui ecran, unde lua parte la un joc video în care ar fi trebuit să apere un oraş, împuşcând duşmanii. Acesta nu putea interactiona cu jocul decât prin puterea minţii, gândindu-se la anumite mişcări ale mâinii pe care ar fi trebuit să le facă pentru a trage cu arma.
In acelasi timp receptorul se afla într-o cameră întunecoasă unde nu putea vedea jocul video. Cei doi voluntari aveau mâna dreaptă poziţionată deasupra tastei pe care dacă o atingeau ar fi tras cu arma ca să apere oraşul, în jocul partenerului său.
Studiul a avut rezultate favorabile, acurateţea comunicării directe între perechi fiind de 25-83%. In acest mod cercetătorii au putut afla cantitatea exactă de informaţie care a fost transmisă între cele două creiere.
Cercetarile vor continua, oamenii de stiinta dorind să ducă mai departe acest proiect şi să poată transmite telepatic procese mai complexe.
Andrea Stocco, unul dintre cercetători a declarat că acest studiu este dovada că tehnologia care permite acest tip de comunicare directă între creiere există şi funcţionează.
Telepatia exista, creierele noastre sunt interconectate printr-un sistem cuantic de conexiuni care ne permitem sa actionam ca o singura Constiinta. Gasirea acestor conexiuni si folosirea lor in beneficiul omenirii ar reprezenta un salt imens al stiintei dar si al umanitatii in acelasi timp.

sursa articol: http://www.descopera.ro/     sursa foto: http://opiniipersonale.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu