sâmbătă, 20 decembrie 2014

Neale Donald Walsch - Despre Creatia Constienta

" Ia in considerare posibilitatea ca majoritatea oamenilor sa aiba o conceptie gresita despre Dumnezeu. Ia in considerare ca Dumnezeu este ceva- o notiune pe care cei mai multi oameni nici macar nu si-o pot imagina.


De exemplu, nu ar fi interesant sa nu existe ceva care se numeste Voia Domnului? Nu ar schimba o gramada de lucruri?


Chiar crezi ca e Voia Domnului, ca lumea sa fie asa cum e? Si daca nu este Voia Domnului, oare e cu neputinta ca sa faca ceva in sensul acesta? Si daca Dumnezeu nu e lipsit de putere ca sa faca ceva in acest sens, atunci de ce nu face ceva? Si daca Dumnezeu face ceva, atunci de ce nu reuseste?
Unii spun ca motivul e ca oamenii nu Il lasa.Omenirea sta in calea lui Dumnezeu, ca sa nu obtina ceea ce vrea Dumnezeu.[.....]
Care ESTE , atunci, Voia Domnului? si cum am putea sti acest lucru?


Ne-am intors de unde am plecat! Cum ar putea sti oamenii Ce Vrea Dumnezeu?Poate a sosit momentul pentru o intrebare mai directa. Credeti cumva ca noi am inventat totul? Cel putin credeti ca exista ceva ce noi nu intelegem despre Dumnezeu- si a intelege acest lucru ar putea schimba totul?[....]E posibil ca Dumnezeu sa fie Suma Tuturor Lucrurilor- cu adevarat "Totul in Tot", "alpha si Omega", "Cel ce ESTE"- porbabil ca in afara acestuia nu mai exista nimic.


Daca acest lucru este adevarat, atunci Tu nu existi in afara Acestuia si Acesta nu exista in afara ta. Asta inseamna ca ceea ce vrei tu, vrea si Dumnezeu. Inseamna ca voia ta pentru tine ste Voia Domnului pentru tine.


Dar ce se intampla, cand suntem constienti ca "nu voia mea, ci Voia Ta sa se implineasca"? Ce se intampla cand facem alegerea sa-L lasam pe Dumnezeu sa hotarasca pentru noi, iar Dumnezeu ne raspunde "poti sa faci cum vrei tu"? Atunci ce se intampla cu voia, cu ideea, cu rugamintea, daca ii spunem lui Dumnezeu: alege Tu pentru mine, iar El raspunde; Tu sa alegi pentru tine?


Cand faci alegerea ca Dumnezeu sa hotarasca pentru tine, inseamna ca ai coborat panzele, ai dat drumul la carma si ai lasat barca in voia valurilor, pe mare in furtuna. Asta deoarece Dumnezeu alege pentru tine, ceea ce tu alegi pentru tine. Sau, ca sa ne exprimam altfel, daca Dumnezeu ar avea o preferinta, aceasta ar fi: tu esti cel care trebuie sa alega.


Acuma, daca nu vrei sa alegi, daca vrei ca altcineva sa faca alegerea in locul tau, atunci avem o mica problema. Desigur ca poti sa-ti lasi viitorul tau in mainile destinului, dar intorsaturile destinului, dupa cum sigur ai invatat, te pot duce intr-una din cele doua directii: intr-un port adapostit, sau pe un banc de nisip- adica naufragiu.


in limba engleza exista un acronim foarte frumos pentru FATE(destin): "From all thougts everywhere"- adica "din toate gandurile de pretutindeni". Asta ar insemna ca toate gandurile tale anterioare sunt incluse- la fel si ale celorlati. Dar pe primul loc vn propriile tale ganduri. Primul lucru care se va intampla este ca Sinele tau personal si creativ isi va cauta indrumarea in gandul cel mai puternic- cel care se gaseste cel mai adesea in subconstientul tau. Adica, nu iti dai seama de el, in mod constient. Atunci vei obtine un rezultat. Il vei face la modul inconstient, apoi vei pretinde ca ce s-a intamplat a fost "destin" sau "Voia Domnului".


In plus fata de propriul tau gand, viitorul iti va fi influentat de constiinta colectiva a lumii din jurul tau; adica, de alte fiinte umane care iti populeaza viata, cei cu care calatoresti si, intr-o anumita masura, de toti oamenii din lume, a caror atitudini combinate creeaza mult prea des experienta colectiva a multora dintre noi.


De vreme ce multe dintre aceste ganduri le apartin altor oameni si ar putea fi complet diferite unele de altele, e posibil sa te simti putin cam daramat. Acest lucru s-ar putea manifesta ca un sentiment de "a fi tras in toate partile" de ceea ce trebuie sa faci.


In viata, indecizia nu face altceva decat sa dea nastere la si mai multa indecizie- si apoi, la final, la o decizia care este luata pentru tine. Asta datorita faptului ca, asa cum vei descoperi in curand, a nu decice, insemana tot a decide. Adevarul este ca, de fapt, tu esti cel care decizi intotdeauna- este doar o chestiune legata de felul in care o faci. Tu esti cel care creezi tot timpul. Este mai degraba, o problema a metodei pe care o folosesti.
Recomandarea mea: fa o alegere personala si constienta , pentru orice.


Daca lasati ca alegerea privitoare la directia spre care se indreapta lumea, in general, sa fie inspre lumea mare, constiinta colectiva a omenirii va stabili viitorul planetei. Tu poti fie sa urmezi constiinta colectiva, fie sa ajuti la directionarea ei.


Daca iti intorci privirile spre Dumnezeu ca sa gasesti directia, s-ar putea sa ai in vedere si intrebarile de mare importanta care s-au pus aici.
Dar daca voia ta pentru tine este chiar Voia lui Dumnezeu pentru tine? Si cum ar fi, daca acelasi lucru este valabil si in ce priveste vointa colectiva a omenirii?


Dar daca Dumnezeu ii va da forta vointei colective a omenirii, dar nu o va modifica?


Gandeste-te la asta.
Aceasta idee are implicatii enorme.


[......]


Unii oameni au cautat sa legitimeze cele mai rele fapte impotriva celor din afara grupului lor si special si separat, spunand ca actiunile lor sunt o parte a jihad-ului sau a cruciadei- o lupta sfanta, in numele lui Dumnezeu.


Prin urmare, in cazul in care Dumnezeu nu vrea nimic, unde se situeaza toate acestea?"


extras din cartea "Ce vrea Dumnezeu" de Neale Donald Walsh, capitolul 15, despre Alegeri (constiente sau inconstiente)

sursa foto: http://www.iubiresilumina.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu