luni, 8 decembrie 2014

Nu mai cauta fericirea

Oamenii sunt mai tot timpul in cautarea fericirii. O cauta castigand cat mai multi bani sau cumparandu-si cat mai multe lucruri. Se folosesc de relatii cautand fericirea in toti partenerii sau amicii pe care ii au.
Dar fericirea nu trebuie cautata, ea trebuie constientizata. Ea trebuie doar constientizata deoarece fericirea exista imprejurul individului in toata perioada existentei sale pe Pamant.
Poti fi fericit chiar daca ai sau nu bani. Poti fi fericit cu o orice amic sau partener pe care il ai. Fericirea este tot timpul langa tine, ea niciodata nu te paraseste, trebuie doar sa o doresti cu adevarat.
Dar fericirea trebuie simtita asa cum este ea fara sa fie influentata de mofturi si de pretentii. Nu poti fi fericit sau fericita cu un partener daca aceasta este conditionata de anumite asteptari. Asteptarile nu fac decat sa anuleze bucuria si sa instaureze frustare si tristete.
Daca ai bani, bucura-te de ei fara a te gandi ca trebuie sa mai castigi si fara sa maximalizezi problemele pe care acestia ti le fac. Saracia este doar o stare a gandurilor tale si ea poate fi eliminata destul de usor printr-o schimbare a atitudinii fata de munca si fata de bani. Nimic nu este vesnic. In schimb, fericirea este vesnica si ea ne poate insenina si usura viata. Nu o mai cauta, ia doar si bucura-te de ea.

sursa foto: http://www.minunemica.eu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu