miercuri, 17 decembrie 2014

Puterea gandului calea catre tineretea vesnica - Fapt dovedit

Omul nu a fost proiectat sa moara. Moartea reprezinta de fapt o reintoarcere la Unitate pe care am dorit-o noi ca entitati, nefiind impusa de nimeni. Acest fapt face ca, in functie de deciziile noastre, constiente sau inconstiente, viata si implicit si tineretea, sa fie mai lunga sau mai scurta.
Acest fapt a fost dovedit de oamenii de stiinta de la University College London din Marea Britanie.
In cadrul proiectului, oamenii de stiinta au analizat date provenind dintr-un studiu despre efectele îmbătrânirii, realizat pe un eşantion de 6.489 de persoane, a căror vârstă medie a fost de 65,8 ani.
Astfel, s-a constatat faptul ca cele mai multe persoane (69,6%) se simţeau cu 3-4 ani mai tinere decât vârsta reală, 25,6% aveau sentimentul că se simţeau exact de vârsta pe care o aveau, iar 4,8% aveau impresia că erau mai bătrâni decât vârsta lor reală cu cel puţin un an.
Conform autorilor acestui studiu, publicat de revista americana JAMA Internal Medicine, perioada de monitorizare a persoanelor cuprinse in experiment a fost de 99 de luni, iar rata de mortalitate a fost de 14,3% în primul grup, 18,5% în grupul al doilea şi de 24,6% în grupul al treilea.
S-a dovedit astfel ca legătura dintre felul în care oamenii îşi percep vârsta şi mortalitatea cardiovasculă este una foarte puternica ceea ce ne demonstreaza ca tineretea, batranetea si speranta de viata este proiectata de noi la nivel mental.
“Mecanismele subadiacente ale acestor legături merită să fie studiate mai în profunzime, lărgind câmpul de cercetare spre un evantai mai mare de comportamente care favorizează o stare de sănătate bună, cum ar fi menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase, respectarea recomandărilor medicale, existenţa unui simţ al autocontrolului şi dorinţa de a trăi printre persoane care se simt mai tinere decât vârsta lor reală”, a explicat Isla Rippon, cercetătoare la University College London, coordonatoarea studiului.
Conform cercetatorilor, se pare ca percepţia pe care oamenii o au despre propria vârstă ar putea să reflecte starea lor de sănătate, limitele lor fizice şi satisfacţia generală, mai târziu, în vieţile lor.

sursa: http://www.doctorulzilei.ro/       sursa foto: http://timetv.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu