luni, 5 ianuarie 2015

Bizar - Obiecte neidentificate au survolat centralele nucleare din Franta

Un fenomen bizar ia amploare in Franta, mai ales in zona centralelor nucleare. In aceasta toamna survolurile misterioase deasupra centralelor nucleare din Franta s-au intensificat si au reaparut in forta in acest weekend.
Astfel se face ca Centrala Nogent-sur-Seine, din provincia Champagne, a anunţat pentru AFP, sâmbătă, că agenţii săi de securitate au observat cu o zi înainte "două obiecte zburătoare survolând rezerva funciară din zona centralei". Se pare ca din cauza acestui fapt jandarmeria a fost alertata.
Franta este unul dintre cei mai mari jucatori din domeniul centralelor nucleare, acest stat deţinand al doilea parc nuclear din lume, cu 58 de reactoare repartizate în 19 centrale.
Potrivit Mediafax "Între începutul lui octombrie şi începutul lui noiembrie, 18 zboruri au fost detectate deasupra sau în apropierea diferitor instalaţii, unele simultan, acreditând ipoteza unei acţiuni coordonte de către persoane ale căror identitate şi motivaţii rămân o enigmă."
Conform autoritatilor si centrala Nogent a fost survolata la data de 19 noiembrie ceea ce a creat mari ingrijorari cu privire la acest aspect.
Aceasta problema a starnit puternice controverse si a provocat vii dezbateri in ceea ce priveste securitatea instalaţiilor nucleare din Franţa, Guvernul fiind nevoit sa dea asigurări că nu există nicio temere. In acelasi timp Greenpeace, (organizatia suspecta) a dat asigurări că nu are nimic de-a face cu aceste operaţiuni, acuzand autorităţile că "minimalizează" pericolul.
Desi survolarea centralelor nucleare este interzisă pe o rază de cinci kilometri şi la altitudinea de 1.000 de metri în jurul instalaţiilor, iar spaţiul aerian deasupra acestora este supravegheat de aviaţia militară în urma unui acord cu EDF, se pare ca cineva dispune de capacitatea de a face vizite neanuntate, din ce in ce mai des, starnind panica. Cine poate fi?

sursa articol: http://www.mediafax.ro/          sursa foto: www.mondonews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu