sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Misterul centurii de radiatii Van Allen

Pamantul este inconjurat de un camp vibrational foarte misterios. Un camp vibrational care desi il mai gasim si la celelalte planete din sistemul nostru solar inca nu il putem intelege in totalitate. Centura Van Allen este de fapt un tor dublu format din particule de energie (plasmă) aflate în jurul Pământului, care se crede ca ar fi reținute de către câmpul magnetic al acestuia.
Fiind sub acțiunea forțelor electromagnetice de tip Lorentz, particulele componente ale campului descriu traiectorii spirale între cei doi poli magnetici ai Pământului. Centura de radiatii Van Allen a fost intuita încă din anul 1907 de Carl Stormer, care a prevăzut în același timp și mișcarea spirală a particulelor electrizate.
Desi existenta acestui camp a fost intuita de Carl Stormer, descoperirea efectivă a centurilor de radiații i se datorează însă lui James Van Allen. Acest om de stiinta a prelucrat toate datele transmise de unii dintre primii sateliți artificiali ai Pâmântului, Explorer 2 și 4 si a stabilit existența a două zone de radiații ce erau situate la altitudini diferite (1958). Acesta a observat existenta a doua centuri in interiorul aceluiasi camp vibrational - centura interna si centura externa. Conform calculelor acestuia s-a aflat ca centura internă de radiații se întinde între 1.000 și 6.000 km altitudine și este compusă în special din protoni de mare energie (10—200 megaelectronvolți) in timp ce centura externă de radiații se întinde între 15.000 și 25.000 km și este compusă în special din electroni de mare energie (1—200 kiloelectronvolți).
In anul 1963 a mai fost descoperita o a treia centură de radiații ce era compusă în special din electroni și era situată la altitudini de peste 7.000 km.
Intr-una dintre centurile de radiatie s-a descoperit, recent, o structura misterioasa care se crede ca ar fi produsa de miscarea de rotatie a Pamantului (desi se credea ca miscarea de rotatie de Pamantului nu putea influenta cu nimic particulele din centurile de radiatie), care are o structura bizara si care seamana cu niste "dungi de zebra". Aceasta structura a fost observata în timpul unei activităţii solare reduse astfel ca nu putea fi produsă de vântul solar, asa cum s-a crezut initial.
Tot recent, in urma unei analize indelungate a cercetatorilor, s-a descoperit faptul ca Centura Van Allen contine particule incarcate electric, care se formeaza intr-un mod similar celor care provin din uragane.
Datele care au fost obtinute recent sugerau faptul ca particulele din interiorul centurii sunt incarcate electric si se formau asa cum apar urganele pe Pamant, prin evaporarea apei calde a oceanelor. Aceasta noua descoperire pare sa explice si de ce centura Van Allen isi schimba mereu forma: numarul particulelor scade sau creste.
In legatura cu existenta Centurii Val Allen s-au lansat foarte multe teorii. Astfel ca, dupa anii '90, cercetatorii credeau ca particulele nu proveneau din magnetosfera ci erau produse de campurile electrice care separau electronii de atomi si provoacau o accelerare a acestora din urma.
Lansarea a doua sonde spatiale, in august 2012, care aveau scopul sa cerceteze aceste centuri de radiatie, a avut rolul de a aduce noi indicii despre misteriosul camp vibrational al Pamantului. Astfel, conform datelor obtinute de aceste doua sonde spatiale,  se demonstra faptul ca particulele se formau in interiorul acestei centuri si nu proveneau din exterior, asa cum se banuise initial.
In speranta ca informatiile tehnice prezente in articol nu v-au derutat pot afirma ca existenta acestui camp vibrational este inca un mister pentru oamenii de stiinta, care de multe ori sunt orbi si nu observa indiciile cele mai simple care demonstreaza faptul ca el e parte componenta a matricii vibrationale care se numeste Pamant.
Centura Van Allen se creeaza precum uraganele pentru simplul fapt ca orice particica a acestui Univers isi are aceeasi origine si acelasi mod de creare.
Orice parte din acest Cosmos contine de fapt toata informatia prezenta in Univers, fiind rezultatul aceluiasi Creator, Constiinta Cosmica, care se regaseste in noi toti si care este prezenta in tot si in toate.

surse articol : http://www.descopera.ro/        sursa foto: http://noulpamant.ro/
                       http://www.yoda.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu