luni, 12 ianuarie 2015

Top 20 de citate cartea "Maturitate" a lui Osho

20. Pe măsură ce devii mai sensibil, viaţa se măreşte. Nu mai e un iaz mic, devine un ocean.

19. Viaţa trebuie să fie o sărbătoare continuă, un festival de lumini tot anul. Numai atunci te poţi dezvolta, poţi înflori.

18. Să faci totul în mod creator, să transformi răul în bine – asta numesc eu arta de a trăi.

17. Pentru a deveni matur, trebuie să începi prin a fi inocent. Aşa că lasă deoparte toate prostiile pe care le cari în minte. Cum să te bucuri de viaţă când ţi se spune continuu că viaţa e o pedeapsă, că suferi din cauza că ai făcut lucruri rele?

16. Dacă trăieşti total experienţa supărării, nu te vei mai supăra niciodată! O singură experienţă e de ajuns să te înveţe că supărarea e o prostie, e un lucru absurd. Îţi faci degeaba rău ţie şi celor din jur. Nu merită!

15. Maturitatea nu are nimic de a face cu experienţa de viaţă. Ea are legătură cu călătoria lăuntrică, cu experienţele interiorului.

14. Dacă trăieşti total în prezent, nu ai de ce să-ţi faci griji cu privire la viitor.

13. Nu-ţi rămâne decât să accepţi schimbarea. Nu i te împotrivi, nu încerca s-o reprimi. Fii doar din ce în ce mai conştientă de ea, şi această conştientizare va atrage după sine o atitudine cu totul nouă.

12. Maturizează-te, fii mai vigilent, fii mai conştient!

11. Omul devine matur în clipa în care încetează să mai aibă nevoie de iubire şi începe el să iubească!

10. Când depinzi de celălalt, există întotdeauna nefericire, pentru că dependenţa înseamnă sclavie. Şi atunci începi să te răzbuni în moduri subtile, pentru că cel de care depinzi are putere asupra ta.

9. Dacă iubeşti cu adevărat pe cineva, vrei să-l vezi liber, independent, îi dai cât mai mult spaţiu să-şi manifeste personalitatea.

8. Să nu ratezi nici un prilej de a trăi, de a fi responsabil, de a te angaja, de a te implica.

7. Să faci treabă bună e una, să fii bun e cu totul alta.

6. Omul matur face ce vrea el, nu-l interesează ce spun ceilalţi, care e părerea lor. El nu umblă după respectabilitate, după prestigiu, nu-şi bate capul cu onoarea. Îşi trăieşte propria viaţă – o trăieşte cu orice preţ. Este oricând gata să sacrifice totul, în afară de un singur lucru – libertatea.

5. A fi matur nu înseamnă a adopta o atitudine matură!

4. Maturitatea vine din cât mai multe şi mai adânci experienţe de viaţă, nu din evitarea vieţii.

3. Conştientizarea este metoda prin care mai întâi îţi trezeşti inteligenţa, apoi îţi trezeşti fiinţa, iar după aceea te maturizezi.

2. Numai primul pas e greu. Mai departe, călătoria e simplă!

1. Gândeşte-te la tine: eşti liber cu adevărat?

sursa: http://topu.ro/          sursa foto: http://www.garbo.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu