joi, 26 februarie 2015

Mister - O sfera microscopica din metal ce continea ADN a fost descoperita in atmosfera Pamantului

O descoperire extrem de importantata a bulversat oamenii de stiinta. In atmosfera inalta a Pamantului a fost descoperita, de catre cercetatorii britanici, o sfera microscopica de metal ce continea materie organica. 
Conform acestora sfera ar putea fi trimisa de o civilizatie extraterestra cu scopul de a "insamanta" planeta noastra.
Sfera a fost fotografiata in timp ce expulza o substanta biologica. Savantii britanici au declarat ca acea substanta ar putea fi material genetic. Descoperirea sferei a fost atribuita unei echipe de cercetatori de la Universitatea Sheffield si de la Centrul de Astrobiologie din cadrul Universitatii Buckingham.
Pe seama acestei descoperiri s-au creat mai multe teorii, iar una dintre acestea este cea cu numele de "teoria panspermei". Conform acestei teoriii, bula de origine extraterestra avea misiunea de a aduce pe Pamant materiale propice vietii.
"Teoria panspermei" a fost sustinuta ani de-a randul de savanti precum astrofizicianul Carl Sagan si Francis Crick, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea structurii ADN-ului.
Coordonatorul echipei britanice ce a descoperit misterioasa sfera metalica, profesorul Milton Wainwright, o descrie ca fiind: "O bilă cu diametrul unui fir de păr uman, care are filamente la exterior şi material biologic în centrul ei", si a mai declarat ca "am fost stupefiaţi când analiza cu raze X ne-a arătat că sfera este făcută în principal din titan, cu câteva urme de vanadiu".
Descoperirea s-a datorat baloanelor meteorologice care se aflau la o altitudine de 27 de kilometri cu misiunea de a recolta microparticule provenind din spaţiu si care au intrat in coliziune cu obiectul in cauza.
Milton Wainwright a mai declarat: "Acest fapt dovedeşte că ea cobora pe Terra, venind din spaţiu. Un organism provenind de pe Terra nu s-ar fi deplasat cu o astfel de viteză în timp ce cădea din nou spre Pământ şi nu ar fi provocat un astfel de impact".
Reprezentantii NASA  au reactionat la aceasta descoperire declarand ca: Instituţiile ştiinţifice au combătut aceste teorii, dar, acum, o serie de dovezi provenind din meteoriţi, bacterii din spaţiu şi observaţii recente au făcut ca rezistenţa lor în faţa teoriei panspermiei să devină mai puţin puternică. Să dovedeşti că Terra se află într-un schimb constant de materie cu Universul ar avea implicaţii nu doar pentru identitatea noastră, ci ne-ar aduce cunoştinţe despre virusurile extraterestre, iar acest lucru ar putea fi important pentru evoluţia şi supravieţuirea noastră".

sursa articol: http://www.descopera.ro/    sursa foto: www.mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu