vineri, 6 februarie 2015

Misterul calugarului mumificat in pozitie de lotus

Acum o saptamana si ceva in urma a fost descoperit un calugar mumificat, asezat in pozitia de lotus si acoperit cu piei de animale. Aceasta descoperire a fost facuta in Mongolia, in districtul Songinokhairkhan, în apropierea capitalei Ulan Bator.
In acest moment ramasitele calugarului mumificat sunt examinate de medicii legisti de la Centrul Naţional de Expertiză Criminalistică din Ulan Bator. Autoritatile cred ca mumia apartine unui Lama, înţelept al budismului tibetan. 
O ipoteza interesanta este cea a unui savant budist care crede ca mumia călugărului s-ar putea afla de fapt într-o stare spirituală foarte rară numită "tukdam". "Lama stă în poziţia lotus vajra, palma stângă este deschisă, iar palma dreaptă simbolizează propovăduirea Sutra (învăţături budiste, n.r.) Acesta este un semn că Lama nu este mort, ci se află într-o stare de meditaţie foarte adâncă conform tradiţiei ancestrale a înţelepţilor budişti", a declarat Ganhugiyn Purevbata, fondator şi profesor în cadrul Institutului mongol de Artă Budistă de la Universitatea din Ulan Bator.
Se pare ca individul mumificat ar putea fi unul dintre maeştrii lui Dashi-Dorzho Itigilov, un călugăr budist din Buriatia (în prezent o republică autonomă din componenţa Federaţiei Rusem, n.r.), care s-a născut în 1852 şi care ar fi murit în 1927 în timp ce medita.
Maestrul budist Dashi-Dorzho Itigilov este cunoscut pentru starea de conservare a corpului său de după moarte, despre care se spune că nu ar prezenta nici un semn vizibil de descompunere. In permanenta, trupul acestui călugăr, care a rămas în poziţia lotus, a fost verificat de călugării budişti în 1955 şi 1973, fără a se detecta, insa, semne de descompunere.
Presa a declarat ca trupul lui Itigilov ar fi fost îngropat într-un sicriu umplut cu sare şi lăsat nedeschis până în 2002, când a fost exhumat, la 75 de ani de la deces, asta explicand starea sa de perfecta conservare.
O alta explicatie este cea a lui Vladislav L. Kozeltsev, expert de la Centrul pentru Tehnologii Biomedicale, care a declarat ca starea de conservare a cadavrului s-ar fi putut datora unui defect al unei gene din organismul lui Itigilov care ar fi implicată în mod normal în procesul de descompunere a celulelor după moarte.
Tot Kozeltsev a mai declarat ca deşi sarea din sicriu ar fi putut juca un rol în procesul de încetinire a descompunerii, alte elemente determinante in procesul de conservare al corpului au fost solul, starea coşciugului sau chiar o "procedura secreta de îmbalsamare".

Dupa parerea mea corpul mumificat al calugarului mai prezinta "urme" de energie vitala, asta deoarece inca mai exista o legatura energetica intre corpul solid si entitatea astrala a individului cu pricina. Calugarul nu a avut o moartea "obisnuita" ci pur si simplu si-a retras energia vitala din corp. Corp care totusi a mai pastrat legatura cu entitatea astrala, ceea ce a facut ca el sa nu se descompuna.
Din aceasta cauza vechii faraoni doreau sa se mumifice. Erau constienti ca fiind conservati va exista inca o legatura energetica cu corpul ceea ce, credeau ei, nu va permite sufletului sa se reincarneze.
Asta ar putea fi explicatia pentru asa-numitele minuni ale moastelor mumificate ale sfintilor crestini. Legatura energetica inca activa ar putea duce la tot felul de intamplari stranii - entitatea ar putea fi capabila sa miste corpul chiar, dar acest lucru depinde si de cat de puternica a ramas legatura intre corpul astral si cel solid.

sursa: http://www.mediafax.ro/      sursa foto: www.vestic.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu