vineri, 27 februarie 2015

Noi cratere uriase au aparut in Siberia

Misterul craterelor uriase din Siberia continua. Recent, dupa ce zona a fost fotografiata din satelit, au fost descoperite inca alte patru cratere. Alte cratere care dau de banuit oamenilor de stiinta ca de fapt Siberia ar fi plina de asemenea "gropi" uriase.
"Sunt convins ca sunt mai multe gropi uriase de acest gen in Yamal, nu trebuie decat sa le cautam. Cred ca sunt cam 20 sau 30. Este important sa nu ii speriem pe oameni, dar este o problema serioasa, pe care trebuie sa o analizam", a declarat prof. Vasily Bogoyavlensky, membru corespondent a Academiei de Stiinte din Rusia si directorul Institutului de cercetari in petrol si gaze din Moscova.
In luna noiembrie, anul trecut, mai multi cercetatori s-au aventurat in interiorul unui crater reusind sa colecteze date si incercand sa stabileasca modul in care acesta s-a format.
Teoria acceptata de mediul academic stipuleaza faptul ca aceste cratere s-au format  in urma unor explozii subterane ce au fost generate de acumulari de gaze si caldura sau din cauza schimbarilor climatice.
Pentru a reusi sa observe cat mai bine situatia noilor formatiuni echipa care a demarat ancheta in zona cu pricina va initia o noua expeditie pentru ca sa monteze senzori care vor avea menirea sa detecteze cutremurele ce s-ar putea produce atunci cand craterele se vor forma.
Dr. Carolyn Ruppel, geofizician de la Centrul Woods Hole Field din Massachusetts si seful Proiectului Geological Survey's Gas Hydrates a declarat: "Procesul care duce la formarea lor se poate produce pe o arie intinsa a permafrostului din aceasta parte a Siberiei. Oamenii de stiinta trebuie sa cerceteze acest fenomen, pentru a determina procesul prin care se formeaza aceste cratere, cum evolueaza in timp si daca este posibil sa fie prezisa aparitia lor".
Acest fenomen este ceva nou pentru oamenii nostri de stiinta, iar explicatiile lor sunt departe de realitate. Oamenii de stiinta se dovedesc a fi incapabili sa studieze fenomenul la nivel energetic multumindu-se sa studieze doar efectele asupra materiei, astfel acestia nu vor reusi, prea curand, sa afle adevaratul motiv al formarii acestor cratere. Restul sunt doar ipoteze... doar atat.


Cratere_Siberia_4.jpgCratere_Siberia_8.jpg
Cratere_Siberia_9.jpg

sursa articol si foto: http://www.bzi.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu