vineri, 6 martie 2015

Marturiile vechii civilizatii sumeriene distruse la televizor

In Irak, in acest moment, se petrece o mare drama. Marturiile unei vechi civilizatii umane sunt pur si simplu distruse de asa-numitul stat ISIS. Toata aceasta drama ne este prezentata de toate canalele mass media.
Irakul, taram al unei vechi civilizatii, este martorul unei tragedii continue de 25 de ani incoace. Dupa ce Saddam Hussein a fost pacalit de aliatii sai americani sa invadeze Kuweitul, toata aceasta zona a devenit un perpetuu front de razboi.
Odata cu razboiul declansat de americani, foarte multe vestigii extrem de importante s-au pierdut, ceea ce face ca istoria acestui stat sa fie imposibil de rescris.
Ma intreb... oare acesta a fost scopul propriu-zis al razboiului? Este o intrebare cat se poate de pertinenta avand in vedere faptul ca mai toate vestigiile importante ale Irakului au fost parca luate la tinta de americanii "eliberatori".
Un alt aspect important il reprezinta teroristii ISIS. Teroristi care au aparut cu ajutorul fondurilor de bani trimise din Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite, state aliate SUA si care sunt de fapt mostenitorii Al Qaidei.
Al Qaida a fost si este, in continuare, o grupare formata de CIA. Acest adevar este recunoscut si de catre americani, dar, conform acestora, se pare ca teroristii au intors armele impotriva "parintilor" si au inceput sa actioneze pe cont propriu.
Doar naivii ar putea crede asemenea baliverne (problema este ca observ naivi peste tot in jurul meu si nu numai), fiindca in realitate aceasta grupare terorista, care acum este mascata sub "sigla" ISIS, se hraneste cu bani americani.
Observand aceste adevaruri nu pot sa nu ma gandesc la scopul principal al americanilor din zona Orientului Mijlociu. Un scop care pare sa se intersecteze cu marile vestigii arheologice. Niste vestigii arheologice care nu au fost studiate amanuntit si care, probabil, daca ar fi fost studiate mai in serios, ar fi schimbat putin istoria.
Un fapt asemanator s-a intamplat si in Afghanistan unde talibanii distrugeau vestigii arheologice extrem de importante. Acest fapt se intampla la sfarsitul anilor 90 si inceputul anilor 2000, avand ca borna de final anul 2001 cand aceasta sleahta de teroristi "mascati" a fost inlocuita de armata SUA.
Se pare ca noii teroristi ISIS par sa aiba aceleasi deprinderi precum "stramosii" lor talibani si sa se comporte la fel - dupa cum vedeti "nimic nou pe frontul de est" - acelasi mod de actiune derulata de aceeasi banda criminala si hranita de aceeasi "parinti", totul avand ca scop principal... distrugerea istoriei chiar in fata privirilor noastre.

P.S. - Multi cred ca asemenea comportament este o deprindere inascuta in randul musulmanilor - asemenea zvonuri circula in Occident. Problema este ca musulmanii, in decursul istoriei, au pastrat vestigiile istorice mult mai bine decat crestinii, fiind la un momentdat recunoscuti pentru acest fapt. Asta ne arata ca acest comportament nu este specific acestor oameni, asa de huliti in ultima perioada.


2 comentarii:

  1. Au creat problema si acum vor gasi si rezolvarea ei .Poate vor debarca din nou in Irak dar de data asta vor avea aprobarea tuturor aici e vorba de istoria umanitatii nu doar a unui popor .Dar apropo poate va mai aduceti aminte ca cu ocazia cuceririi Irakullui americanii trimit un colonel la situl orasului UR ,unde o echipa de jurnalisti francezi se afla .Astia fac prapad acolo ,omoara toti arheologii ,un francez pune pe net dezvaluiri ,care intr-o singura zi dispar ramanand doar un mic articol needificator .Singurul lucru amintit era ca aceasta descoperire ar schimba fata lumii .Intrebare aveti cunostinta despre acest articol si ce s-a mai intamplat cu jurnalistul ca totul a disparut ca un fum ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte multe asemenea intamplari s-au petrecut in Irak, nu le cunosc pe toate. Insa lucrurile sunt extrem de interesante si merita cercetate.

    RăspundețiȘtergere