luni, 16 martie 2015

Nicolae Ceausescu - profilul unui fals erou

Nu pot sa nu observ faptul ca, pe multe bloguri si site-uri, persoana fostului dictator roman, Nicolae Ceausescu, a devenit o "icoana" regretata a trecutului. O "icoana" regretata pentru realizarile si oponenta sa fata de sistemul mondial ocult.
Adevarul este insa altul. Ceausescu a fost un comunist indoctrinat (comunismul a fost un experiment derulat de Oculta Mondiala) si s-a comportat ca atare.
Inainte de a fi presedinte al Republicii Socialiste Romania, Ceausescu a fost subsecretar de stat in ministerul agriculturii, in Guvernul Petru Groza, unde a activat direct la coperativizarea fortata a agriculturii - cooperativizarea a fost o adevarata drama pentru taranii nostri, multi dintre ei au fost ucisi sau bagati in puscarie unde au ajuns pe mainile unor calai.
In toamna anului 1956, la Cluj, Ceausescu a avut un rol activ in reprimarea miscarilor de simpatie fata de revolutia ungara iar un an mai tarziu, acesta va conduce unitatile militare care au inabusit rascoala taranilor din Vadu Rosca, jud. Vrancea, care se impotriveau colectivizarii fortate. Acesta va ordona personal deschiderea focului, 9 tarani fiind ucisi de gloante.
Dupa ajungerea sa la conducerea Romaniei, Ceausescu incearca sa se indeparteze de Moscova, la fel cum a facut si predecesorul sau Gheorghe Gheorghiu-Dej. Pentru a reusi acest fapt, Ceausescu a colaborat cu tarile occidentale si cu marile corporatii.
Marile corporatii, controlate de Oculta Mondiala, ocupau pozitii strategice in economia romaneasca. Companii ca Renault, Adidas, Citroen etc au penetrat piata romaneasca golita de investitorii straini din perioada interbelica. Ceausescu a apelat la FMI, deoarece avea nevoie de valuta, si s-a impumutat, ce-i drept, la dobanzi bune pentru acea perioada.
Exact cand Ceausescu relaxa politica anti-occidentala acesta proceda exact invers in cea interna. Alimentele erau din ce in ce mai rationalizate iar controlul asupra populatiei si a informatiei devenea mai dur - ma intreb, oare aceste masuri nu au venit la indicatiile marilor corporatisti cu care colabora?
Ceausescu a inceput sa distruga orasele romanesti ca o metoda de-a sterge trecutul si de a indobitoci populatia, astfel ca orase precum Bucuresti, Iasi, Bacau, Botosani, Pitesti, Galati etc au fost practic distruse. In locul cladirilor istorice, comunistii au construit cladiri cubice, cutii de chibrituri, in care a inghesuit toti oamenii muncii.
Dictatorului i-a fost frica ca romanii o sa gaseasca drumul spre spiritualitate. A incercat sa distruga biserica deoarece vedea in ea singura tresarire de spiritualitate si interzicea orice metoda de practicare a unor "indeletniciri" care putea "deraia" mintea romanului de la realitatea "epocii de aur" in care se afla.
Ceausescu a observat ca Oculta Mondiala incearca sa il controleze prin imprumuturi si a incercat sa-i ocoleasca. Acesta a fost motivul pentru care a incercat sa plateasca toate datoriile statului, pentru ca era o modalitate viabila de a fenta controlul si implicit santajul direct al marilor corporatii. Dar acest lucru nu l-a facut pentru dragostea de popor, dorea doar sa aiba posibilitate de miscare, fara sa fie limitat de creditele internationale.
A incercat sa submineze marile corporatii internationale si a incercat sa creeze din statul roman un puternic creditor. Incercand sa faca asta Ceausescu a dat dovada de o mare prostie. Dictatorul a irosit sume imense de bani, muncite de romani, pentru a imprumuta tari sarace, fara a avea o garantie ca acei bani se vor intoarce - pentru a fi un stat creditor trebuie sa fii capabil, ca entitate statala, sa pui presiunea pe tara pe care o imprumuti sa iti dea banii inapoi, astfel esti pasibil de fraiereala. In acest mod actioneaza marii creditori internationali care au capacitatea de a santaja si a pune presiune pe statele pe care le imprumuta.
Romania nu a avut niciodata capacitatea de a deveni un mare creditor international iar Ceausescu a stiut asta dar a blufat - doar nu blufa pe banii munciti de el, era doar un parazit.
A blufat pe banii nostri iar Romania a pierdut. A pierdut sume imense de bani in timp ce romanii erau supusi la o economie dura - economie la curent, incalzire (au rupt cu frigul romanii in perioada comunista), alimente, benzina etc.
Ceausescu a fost insa si o piedica pentru Oculta Mondiala. Experimentul comunismului se sfarsise, se dovedise a nu fi eficient pentru controlul populatiei pe termen indelungat asa ca ocultii au schimbat foaia. Schimband regulile jocului, ocultii au incercat sa elimine comunismul din tarile afectate de acest flagel.
Ceausescu, indragostit de putere si de o viata buna fara efort, a refuzat sa se retraga si a incercat sa se opuna ocultilor. Pana la urma s-a dovedit ca acest lucru i-a fost fatal.
In concluzie vreau sa spun ca Ceausescu nu a fost un lider al romanilor. A fost un dictator dur si care si-a vazut doar propriile interese. Niciodata nu a luptat pentru popor. De fapt, nici nu l-a interesat soarta poporului prea mult. Meritul lui a fost ca a incercat sa se opuna sistemului (un merit partial ar fi cel al constructiilor - a construit mult dar acest fapt s-a observat si asupra economiei romanesti care nu a putut acoperi cheltuielile facute), dar asta nu a facut-o pentru romani, totul a fost doar politica si nimic mai mult.

Un comentariu:

  1. Pana una alta, milioane de romani locuiesc in apartamente construite pe vremea aia...urmașii lui N.C. cu ce au contribuit la confortul material al românului?!

    RăspundețiȘtergere