miercuri, 11 martie 2015

Problema omenirii

Daca incercam sa privim situatia omenirii in prezent vom constata o societate aflata intr-o continua disfunctionalitate. O disfunctionalitate pe care o putem observa in mai toate institutiile sau organizatiile umane.
O disfunctionalitate pe care o putem observa si la nivelul comportamentului uman si care are la baza sa egoul.
Omul nu costientizeaza ca la baza problemelor lui se gaseste indiferenta sa. Indiferenta sa fata de problemele celuilalt. O indiferenta care se reflecta asupra sa si care il indeparteaza de nazuintele sale, creindu-i mii de probleme.
Umanitatea ca societate este un intreg si functioneaza la capacitate maxima doar atunci cand indivizii care o formeaza se completeaza. Umanitatea are la baza iubirea si compasiunea, elemente de baza, fara de care societatea nu poate evolua.
Societatea nu poate evolua avand la baza competivitatea. Competivitatea are la baza egoul in stare pura si promoveaza o combativitate nociva. Competivitatea duce la conflicte armate si suferinta, asta deoarece este opusul ideii de unitate.
Umanitatea poate evolua cu adevarat doar atunci cand fiecare activitate pe care ne-o propunem sa o facem va lua in calcul nevoile celuilalt. Astfel putem crea o noua societate bazata pe o economie de colaborare interumana, in care, fiecare dintre noi isi va da silinta sa ajute comunitatea si nu sa se ghideze doar dupa castigul material.
Putem crea o societate care nu va mai avea nevoie de institutii de conducere si organizatii. O societatea care va elimina conflictele si suferintele. O societate care se va dezvolta pe deplin si care va aduce oamenilor numai fericire.
Desi pare un vis, este ceva ce poate deveni realitate. O realitate care incepe cu tine. Tu esti TOTUL. Tu poti decide ceea ce va fi in viitor. Poti decide prin gandurile pe care le ai cat si prin actiunile tale.
Incearca sa faci tot posibilul ca actiunile tale sa aiba un efect pozitiv asupra celui de langa tine cat si a celorlalti. Impuneti ca proiectul tau de viitor (facultatea, noul job sau noul proiect privat) sa se plieze pe nevoile societatii si a celorlalti si nu neaparat pe nevoile tale - banii vor veni si ei, vei vedea.
Incearca ca toate visele tale sa cuprinda si indeplinirea nevoilor celorlalti, caci atunci ele se vor indeplini cu adevarat.
Este extraordinar daca visele si actiunile tale te vor duce la o situatie materiale exceptionala dar, incearca sa pui la dispozitia celorlalti aceasta bogatie - asta nu inseamna sa renunti la tot pentru societate ci incearca sa ajuti cat poti tu de mult.
Daca vei face aceste lucruri fii sigur ca vor fi si altii care vor urma drumul tau. Si nu uita... fa totul cu iubire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu