miercuri, 15 aprilie 2015

Biserica Catolica se schimba! - Papa Francisc face declaratii uluitoare

Imagini pentru papa franciscOdata cu venirea la Vatican a lui Francisc lucrurile par sa se schimbe radical in interiorul Bisericii Catolice. Schimbari care par sa vina dupa ce credibilitatea Bisericii Catolice a suferit mult odata cu fostul papa Benedict.
Nu sunt un om religios, deoarece nu agreez dogmele, dar pot spune despre mine ca sunt spiritual. Sunt un om spiritual care recunoaste valorile pe care Biserica Catolica le pune acum pe foaie ca fiind adevaruri esentiale.
Bineinteles, aceasta schimbare a bisericii este de fapt un rebranding bine gandit. In interiorul ei biserica este la fel, are acelasi teluri si aceeasi dorinta de a manipula masele.
Trebuie sa subliniez ca, spre deosebire de Biserica Ortodoxa, Biserica Catolica a invatat sa se adapteze timpului si a adevarurilor care au iesit la iveala. Stie sa se foloseasca de aceste adevaruri pentru ramane in joc.
Desi surprinzatoare, declaratiile facute de Papa Francisc au fost pregatite de ceva timp. Au fost gandite, in asa fel, incat sa nu loveasca prea puternic in doctrina catolica dar sa construiasca premise pentru noi schimbari.
Uitati ce declaratii a facut Papa Francisc: „Prin umilință, cercetarea sufletului și meditație, prin rugăciune, am reușit să înțelegem anumite dogme. Biserica nu mai crede într-un iad în care lumea trebuie să sufere. Această doctrină este incompatibilă cu iubirea infinită a lui Dumnezeu.
Dumnezeu nu este un judecător, ci un prieten și un iubitor al umanității. Dumnezeu nu caută să condamne, ci să îmbrățișeze. Ca și fabula despre Adam și Eva, iadul nu este decât un mecanism literar. Iadul nu este decât o metaforăpentru sufletul izolat care, ca toate sufletele, va ajunge să se unească în iubire cu Dumnezeu”.
”Toate religiile sunt adevărate, pentru că sunt adevărate în inimile celor care cred în ele. Ce alt fel de adevăr există? În trecut, Biserica a fost dură cu cei pe care îi considera că greșesc din punct de vedere moral sau că păcătuiesc.
Astăzi, nu mai judecăm pe nimeni. Ca un tată iubitor, niciodată nu ne condamnăm copii. Biserica noastră este destul de mare pentru heterosexuali și homosexuali, pentru viață și pentru alegeri! Pentru conservatori și liberali, chiar și comuniștii sunt bineveniți și ni s-au alăturat. Cu toții îl iubim și ne închinăm la același Dumnezeu.”
Se pare ca schimbarile vor deveni oficiale deoarece chiar Papa Francisc a convocat un nou consiliu pentru a ”finaliza în sfârșit lucrările celui de-al doilea Consiliu”. Cel de-al treilea Consiliu s-a încheiat cu Papa Francisc anunțând că: „Catolicismul este acum ”o religie modernă și rezonabilă, care a trecut prin schimbări revoluționare. A venit vremea să abandonăm intoleranța. Trebuie să recunoaștem că adevărul religios
evoluează și se schimbă. Adevărul nu este absolut și nu este predeterminat. Chiar și ateii recunosc că există divinitatea. Prin acte de iubire și caritate și ateul îl recunoaște pe Dumnezeu și își mântuiește sufletul, devenind un participant activ la mântuirea umanității.”
Papa a mai declarat ca: ”Dumnezeu se schimba și evoluează, la fel ca și noi, deoarece Dumnezeu trăiește în noi și în inimile noastre. Când raspândim iubire și bunătate în lume, ne atingem propria divinitate și o recunoaștem. Biblia este o carte sfântă frumoasă, dar ca toate cărțile vechi importante, unele pasaje sunt depășite. Unele chiar ne îndeamnă la intoleranță și prejudecăți.
A venit timpul să reinterpretăm aceste versete, care contrazic mesajul de iubire și adevăr, care în rest radiază din întreaga scriptură. În concordanță cu noua noastră înțelegere, vom începe să lepermitem femeilor să devină cardinali, episcopi și preoți. Pe viitor, eu sper că vom avea într-o zi un Papă femeie. Fie ca nici o ușă care este deschisă bărbaților să nu fie închisă femeilor!”
Aceasta schimbare este una extrem de importanta si ne demonstreaza ca adevarul nu poate fi ascuns la nesfarsit sub niste dogme de tinichea, iar cei de la Vatican stiu asta. Acesta este si motivul pentru care, Vaticanul si-a schimbat total optica ideologica facand ca vechile dogme sa nu mai aiba valoare.
Nu voi deveni catolic pentru asta, dar ma bucur cand observ ca lumea se schimba, chiar si fortata de imprejurari.

sursa articol: http://tartaria.ro/    sursa foto: http://www.monitorulcj.ro/

Un comentariu: