miercuri, 8 aprilie 2015

Complex arheologic descoperit in Desertul Gobi asemanator cu cel de la Stonehenge

Desertul Gobi din China este o zona misterioasa in care se ascund nenumarate comori arheologice. O asemenea comoara arheologica a fost descoperita recent in Munţii Gaochang din nord-vestul Chinei. Formatiunea respectiva acoperă o suprafaţă de peste 6,6 kilometri pătraţi si cuprinde 200 de structuri misterioase din piatră. Structuri care au starnit controverse in interiorul mediului academic.
Cunoscute sub denumirea de "cercurile ciudate din pietre" de locuitorii din Turpan, formatiunile de pietre  ar fi putut să fie folosite de nomazii primitivi ca locuri în care aceştia venerau Soarele şi ar fi putut reprezenta chiar situri în care erau practicate ritualuri de sacrificare - deşi tipurile de posibile sacrificii care erau aduse astrului nu sunt deocamdată cunoscute. 
Ceea ce este curios este faptul ca aceste formatiuni prezinta asemanari cu complexul Stonehenge din Marea Britanie. Conform specialistilor, ambele formatiuni par sa fie asociate cu credincioşii preistorici care venerau Soarele. Un alt aspect asemanator o reprezinta forma acestor structuri care este asemănătoare şi care includ anumite "ieşiri". Este de remarcat faptul ca pietrele din care au fost formate aceste complexe au fost transportate în acele situri din alte regiuni.
Asemenea formatiuni au mai fost descoperite pe muntele Burkhan Khaldun din nordul Mongoliei. Unii arheologi au sugerat faptul că acele roci mongole ar putea să indice mormântul marelui lider Ginghis Han.
Unele dintre aceste complexe care au fost observate in Desertul Gobi datează din epoca bronzului şi ar putea avea o vechime de peste 4.500 de ani in timp ce unele sunt mai noi şi ar putea să dateze din perioada evului mediu.
Astfel de formatiuni au fost observate pe tot globul, cele mai cunoscute fiind cele din Iordania, unde exista 12  astfel de structuri circulare si din SUA, observate recent.
Parerea mea este ca aceste structuri nu aveau nicio legatura cu sacrificiile ci reprezentau mai degraba niste constructii ce aveau legatura cu marcarea zonelor energetice cat si cu colectarea energiei subtile si folosirea ei de catre comunitatile respective.

sursa articol: http://www.mediafax.ro/    sursa foto: http://www.evz.ro/2 comentarii:

 1. Cum apas sa vad poza, cum ma directioneaza catre topsiteuri. Mda, o sa aud din nou..nu noi am setat asta (de parca eu n-am blogspot sa stiu ca doar daca setezi tu iti apare). Voturi nemeritate pentru un site care oricum copie articolele din alte parti.
  Jalnici!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar nu am setat asa ceva, dar nu am de gand sa intru in polemici cu tine. In ceea ce priveste articolele... blogul meu nu este de creatie. Daca vrei articole originale inseamna ca nu ai gasit blogul de care aveai nevoie. Blogul meu contine idei, fapte istorice, mistere si modalitati de dezvoltare personala.
   Este adevarat ca preiau articole. Le preiau pentru ca eu consider ca se potrivesc cu mesajul pe care doresc sa il trimit. Cei care citesc blogul meu il citesc pentru informatii. Informatii care ii pot ajuta si nimic mai mult.

   Ștergere