luni, 6 aprilie 2015

Descoperire - In Capadoccia muncitorii turci au gasit ramasitele unui oras vechi de 5000 de ani

Peninsula Anatolia este unul din teritoriile sacre ale umanitatii. Aici, acum multe milenii in urma, s-au dezvoltat mai multe civilizatii care au influentat decisiv cursul istoriei europene. Acest fapt este stiut de catre arheologi care, in drumul lor catre afirmare, nu contenesc in a cerceta solul anatolian bogat in comori arheologice.
Recent, pe un santier de constructii din Capadoccia, o echipa de muncitori a descoperit ruinele unui oras antic vechi de 5000 de ani. Muncitorii au scos la iveala ceea ce pare a fi cel mai mare oras subteran din Capadoccia ce cuprinde 7 km de tunele, biserici secrete, morminte si ascunzatori.
Ruinele sunt asezate sub vechea fortăreață Nevşehir și zona înconjurătoare, unde se făceau excavații pentru un proiect de construcții. 

Arheologii se asteapta ca acest sit arheologic sa fie similar cu cel de la Derinkuyu, un alt oraș subteran descoperit în 1963. Derinkuyu, cândva casa subterană a 20.000 de oameni, era un oraș întins pe 11 nivele sub pământ, cu zone pentru dormit, grajduri, fântâni, puțuri de ventilație, morminte, băi etc. Conform specialistilor, orașul descoperit acum se pare ca ar fi cu până la o treime mai mare decât Derinkuyu. 
Ceea ce face extraordinar acest oras este faptul ca tunelele sale coboara pana 113 m adancime. 

sursa articol si foto: http://www.historia.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu