vineri, 24 aprilie 2015

Michael Laitman - Libertatea si dependenta

Din Tora, Cartea Leviticului, 26: 1-2: “Sa nu va faceti idoli, nici chipuri cioplite; nici stalpi sa nu va ridicati; nici pietre cu chipuri cioplite in dalta sa nu va asezati in pamantul vostru, ca sa va inchinati la ele, ca eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. Zilele de odihna ale Mele sa le paziti si locasul Meu cel sfant sa il cinstiti, ca eu sunt Domnul.”
Sa nu va inchinati, inseamna sa incercati sa fiti cat de independenti posibil – liberi.
Acesta este un paradox, dar libertatea si independenta trebuie sa fie formatate sub sloganul “caci eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”, care implica lipsa absoluta de libertate. In aceasta lipsa absoluta de libertate, eu realizez ca trebuie sa fiu liber complet, ceea ce inseamna sa ma ridic deasupra mea si sa fiu unit cu Creatorul.
De fapt, in aceasta unire cu El, eu obtin independenta completa. Este greu de inteles acest paradox, datorita dualitatii lui, dar asa este. Oamenii de stiinta care se ocupa cu fizica cuantica, incep si ei sa realizeze acesasta dualitate. Desi ei nu o percep, teoretic ei inteleg ca asa este.
Cu toate acestea, cum putem integra aceste doua oponente? Este absolut imposibil. Este imposibil in perceptia noastra a unei singure dimensiuni. Noi nici nu ne putem imagina ce inseamna sa fim liberi, conform unirii noastre cu forta Creatorului. In acest scop, trebuie sa avem un sistem intern care combina ambele oponente.
Intrebare: Asta inseamna ca trebuie sa fiu liber de toti idolii si icoanele pe care le urmez.
Raspuns: Idolii si icoanele sunt necesare dezvoltarii mele. Trebuie sa ma sprijin pe ceva, ca un copil care tine o anumita jucarie, o suzeta, sau o patura, si nu se poate descurca fara ele. Eu simt lumea prin ele.
Este imposibil sa avansez fara idoli si icoane, caci noi ne dezvoltam in masura in care ne ridicam deasupra lor. De fiecare data schimb diferitele zeitati, pana cand depasesc aceste stari, astfel devenind complet liber de idoli si in acelasi timp, sunt total dependent de Creator.
Acest fenomen este tipic vremurilor noastre, cand idolii si icoanele dispar treptat, si o persoana are impresia ca atarna in aer. Incepem sa ne curatam de ele, dar, in acelasi timp, ele se inmultesc si se imprastie. In curand vom vedea o mai mare atractie catre religie, si mai multe razboaie care se presupun a fi placute Domnului.
Umanitatea trebuie cumva sa taie aceasta stransa si complexa conexiune, si sa faca ceva cu economia si politica, si cu raul care l-au cauzat in lume.
Si totusi, nu vor rezolva nimic prin aceasta metoda. Singura alternativa pentru toate suferintele, este educatia adecvata a oamenilor, si aducerea lor la constientizarea a ceea ce se intampla in lume. Nu exista nimic altceva, nicio alta metoda de schimbare a omului, sau de a ne pune in presiune, din partea naturii sau a societatii. Acest moment critic se apropie.
Din “Secretele cartii eterne”... sursa: http://laitman.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu