marți, 28 aprilie 2015

Mercur descoperit sub o piramida din Teotihuacan

Mexico Teotihuacan mercuryLa aproximativ 50 de kilometri de capitala mexicana Ciudat de Mexico, mai exact sub piramida sarpelui cu pene, a fost facuta o descoperire uimitoare. La capatul unui tunel inchis acum 1800 de ani in urma cercetatorii au gasit mari cantitati de mercur.
O prima ipoteza ar fi faptul ca  "prezența acestui metal lichid poate indica că în apropiere se află o cameră mortuară regală care ar fi prima astfel de cameră descoperită la Teotihuacan, oraș considerat de azteci drept locul de naștere al zeilor."
Conform cercetatorilor, mercurul mai poate simboliza prezenta unui râu sau a unui lac subteran. 
A mai fost descoperit mercur pana in prezent in cateva situri ale culturii maya dar in cantitati mici si nu la Teotihuacan. Mercurul este un metal lichid dificil de extras. In vechime, cat si in prezent, mercurul era folosit in anumite ritualuri avand conotatii supranaturale.
Gasirea mercurului ar putea semnala prezenta unei incaperi mortuare in care sa se afle ramasitele unui rege. Daca ar fi adevarat, atunci descoperirea ar putea ajuta la aflarea modului de organizare al orașului Teotihuacan, centrul unui vechi imperiu care a cunoscut o perioadă de înflorire între anii 100 d.Hr și 700 d.Hr. Se pare ca in această perioadă de maximă dezvoltare la Teotihuacan ar fi trăit aproximativ 200.000 de oameni.
Cultura care s-a dezvoltat in orasul Teotihuacan este una foarte misterioasa. Este o cultura distincta de cea maiasa si care a disparut, fara a lasa vreo marturie, cu mult inaintea aparitiei culturii aztece.
Civilizatiile din America de Sud sunt extrem de importante si merita cercetate in profunzime. Aceste civilizatii au continuat practic cultura egipteana. Multe din piramidele americane fiind construite in stransa legatura cu cele din Egipt.
Desi au suferit o decadere cotinua, care a facut ca civilizatiile americane sa ajunga la un nivel tehnologic rudimentar, acestea au avut, in mare parte, continuitate in istorie iar studierea lor ar putea aduce la iveala noi elemente ce ne-ar ajuta sa redescoperim adevarata istorie a omenirii.

sursa articol http://www.archaeology.org/ si http://www.agerpres.ro/
sursa foto: http://www.archaeology.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu