vineri, 10 aprilie 2015

Sportul intre binecuvantare si blestem

Oamenii au fost construiti pentru miscare si asta se poate observa atunci cand suntem sedentari - ne ingrasam iar sanatatea se degradeaza. Astfel, sportul este o binecuvantare pentru organism, ii mareste durata de viata si il purifica.
Sportul ajuta creierul prin stimularea circulatiei sanguine dar si prin "aerisirea" sa - in timpul efortului cantitatea de oxigen ce patrunde in organism este marita.
Sportul ne modifica starea de spirit imbunatatind-o, ne creeaza o atitudine de invingator si asta este ceva extraordinar. Un alt aspect interesant al sportului este ca poate stimula maestrul din noi si ne poate stimula sa ne depasim toate limitele. Niste limite depasite care pot dezvolta egoul.
Un egou stimulat este marele "blestem" al sportului. Pe langa beneficiile extraordinare, sportul poate duce la dezvoltarea unei atitudini competionale permanente. O atitudine competitionala care poate avea efecte adverse pentru personalitatea noastra cat si pentru misiunea noastra. Acest fapt va poate degenera partea spirituala si va poate tine prizonieri ai reusitelor si ai materiei propriu-zise. In acest mod sportul va poate transforma intr-o persoana materialista. Cam asta se intampla cu mai toti campionii sportivi din ziua de azi (asta este principalul motiv pentru care multi dintre marii sportivi au un comportament degenerat). Sunt prizonierii materialismului, aflandu-se permanent intr-o involutie accelerata.
Din acest motiv este de preferat ca noi sa fim constienti de ceea ce implica sportul ca forma de exprimare a noastra sau ca un mod de a performa.
Sportul este bun, dar la fel ca orice aspect al vietii nu trebuie dus la extrem. Avem nevoie de "calea de mijloc". O cale ce ne poate duce pe cai necunoscute dar foarte incitante ale sportului.

P.S. - Sunt un practicant asiduu al sportului si va spun ca aceasta forma de manifestare fizica va poate aduce niste beneficii extraordinare, din punct de vedere fizic, psihic, spiritual, motivational, cognitiv si al sanatatii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu