luni, 27 aprilie 2015

Teoriile conspiratiei confirmate - Gazele de sist provoaca cutremure

Recent, in SUA,  au aparut controverse serioase legate de extragerea gazelor de sist si de cutremurele de mica magnitudine. Aceasta legatura a fost facuta in cadrul zonei de vest din Forth Worth, Texas, unde se gasesc mai multe sonde de foraj pentru gazele naturale si injectia apelor uzate din zona.
Sa apreciat ca in zona Azle, Texas, au avut loc circa 27 de cutremure cu magnitudinea de 2 grade sau mai mult pe scara Richter. Cutremurele au avut loc timp de 84 de zile, din noiembrie 2013 pana in ianuarie 2014.
Pentru a stabili exact magnitudinea problemei, o echipa de oameni de stiinta de la Southern Methodist University si US Geological Survey a monitorizat activitatea seismica din zona respectiva. Zona cu pricina a fost una destul de linistita pana nu demult. In acest areal nu au mai avut loc cutremure de 150 de ani, deoarece faliile "au fost inactive sute de milioane de ani", conform declaratiilor geofizicianului Matthew Hornbach.
In zona nu au mai fost cutremure pana in momentul in care s-a inceput extragerea gazelor de sist si a injectiei apelor uzate. La aceasta concluzie a ajuns geofizicianul Hornbach care a comparat calendarul apariţiei şi localizarea cutremurelor cu cel al forajelor şi injectarea, din care a rezultat că acesta este cel mai posibil motiv.
Seismologul Susan Hough a declarat ca "este foarte probabil ca aceste cutremure au fost de fapt induse".
Oklahoma Geological Society considera ca  este "foarte probabil" ca cele mai multe dintre cutremurele care au zguduit acest stat în ultimii ani să fi fost generate de injectarea subterană a apelor uzate de la operaţiunile petroliere şi de foraj de gaze naturale.
Trebuie sa subliniez faptul ca pana acum orice teorie care demonstra legatura dintre extragerea gazelor de sist si cutremurele de mica intensitate si nu numai era considerata a fi o nebunie sau o conspiratie de doi bani. Companiile extractoare au declansat chiar o campanie agresiva de negare a acestor teorii in SUA cat si in Europa.
Iata ca aceste teorii au un fundament solid si demonstreaza fara pic de tagada ca extragerea gazelor de sist este extrem de daunatoare pentru oamenii care locuiesc in zonele cu pricina si pentru natura.

sursa articol: http://www.zf.ro/    sursa foto: http://www.observatorulbuzoian.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu