duminică, 3 mai 2015

Calea Maestrului - Cunoasterea inainte de toate

Cunoasterea inseamna putere. Dar pentru a cunoaste trebuie sa fii capabil sa distingi adevarul de fals, iar asta este o problema destul de mare.
Falsul sau minciuna este prezenta peste tot. Este prezenta din mai multe motive. Un motiv ar fi cel al ascunderii adevarului. Un alt motiv ar fi cel al dorintei de senzational - foarte multe bloguri sau site-uri inventeaza stiri (cu extraterestri sau fel de fel de profetii sau conspiratii) pentru a fi citite. In afara de aceste motive mai exista si altele pe care nu le voi mentiona acum pentru ca nu are rost sa pierdem timpuri cu nimicuri.
Dar cum putem "strecura" adevarul de minciuni? Un raspuns ar fi cel al dorintei de cunoastere. Trebuie sa citim. De fapt trebuie sa citim mult. De la carti de lectura usoara la cele de istorie si filozofie. Pentru ca astfel ne putem construi propriile idei care, printr-o meditatie adanca, ne vor putea apropia de adevar.
Cum am afirmat mai inainte meditatia nu trebuie sa lipseasca, deoarece reprezinta calea optima spre adevar. Dar si rezultatele meditatiei, de multe ori, sunt alterate de subiectivismul egoului nostru si de asta este nevoie de informatii suplimentare care pot ajuta individul sa faca legatura intre ceea ce se regaseste in interiorul sau si ceea ce afirma altii.
Trebuie sa fim deschisi la noi idei. Orice idee are procentul ei de eroare iar noi trebuie sa fim constienti de asta si atunci cand putem corecta aceasta eroare sa o facem si nu sa ramanem blocati pe vechile valori.
Trebuie sa urmam calea adevarului si sa facem conexiuni cu informatii noi din filme, mass media, unele site-uri sau bloguri (foarte multe filme noi prezinta adevaruri care sunt distorsionate).
Cunoasteti Legea Atractiei? Daca nu inseamna ca sunteti privati de o parte importanta a adevarului. Legea Atractiei nu ne ajuta doar sa castigam bani si faima, asa cum afirma majoritatea cartilor de pe piata, ea este decisiva in descifrarea adevarului.
Pentru a face tot ceea ce mentionez in acest text este nevoie de vointa. O vointa care va va aduce spre adevar si spre cunoastere. O cunoastere care va va face puternici si putin manipulabili. Asta este o alta treapta spre Calea Maestrului.

cititi si: http://dimline.blogspot.ro/2015/04/calea-maestrului-ce-crezi-despre-tine.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu