vineri, 22 mai 2015

Descoperire - Arheologii au scos la iveala unelte mai vechi decat omul

cercetatori unelte kenyaO serie de obiecte cu o vechime de 3,3 milioane de ani au fost gasite de o echipa de arheologi. Aceste obiecte par sa fie de fapt niste unelte. Ce e curios in acest caz e faptul ca uneltele descoperite sunt cu 500.000 de ani mai vechi decat ramura noastra din arborele filogenetic.
Pana in acest moment se credea ca uneltele din piatra au fost creatia unor predecesori de-ai nostri a caror denumire stiintifica incepe cu acelasi cuvant: "homo".
Conform oamenilor de stiinta aceasta descoperire poate confirma faptul ca procesul de fabricare a uneltelor a inceput in timpul unor specii cu un creier mai mic.
In total au fost descoperite peste 140 de bucati. Cele mai multe din obiecte aveau rolul de cutite sau ciocane fiind in acelasi timp si mai grele decat uneltele care erau considerate pana acum cele mai vechi.
Desi arheologii nu vor sa tina seama de alte teorii in afara de cele pe care le-au construit ei, eu cred ca aceste obiecte au apartinut chiar oamenilor, care au aparut pe Pamant mai devreme decat se crede.
Miturile istorice dar si multe descoperiri arheologice indica faptul ca umanitatea a trecut prin mai multe extinctii, pentru ca mai apoi sa reinceapa sa evolueze de la zero. Dar inca mai este drum lung pana sa se ajunga, pe plan academic, la o asemenea concluzie. Pana atunci se vor tot cauta legaturi intre presupusele etape de evolutie umana.

sursa foto si articol: http://playtech.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu