vineri, 1 mai 2015

Este timpul să creşti!

Secțiunea săptămânală a Torei, “BeHukotai,” este foarte relevantă pentru timpurile noastre. Se spune că, dacă urmăm legile Creatorului, vom fi fericiți, și, dacă nu o facem, vom fi pedepsiți.
Dar aceste cuvinte se referă la o națiune sau o persoană care se află pe un anumit nivel de dezvoltare și de la care se poate cere ceva. Prin urmare, Tora spune ca doar dintr-un anumit punct în dezvoltarea unei persoane începe o relație bilaterală cu Creatorul.
Este ca și cum Creatorul se întoarce la ea și spune: “Ești deja suficient de mare pentru a mă auzi. Până acum, mereu am avut grijă de tine, ţi-am arătat , ți-am spus, și am luat asupra mea tot ce ai făcut greșit, am corectat lucrurile un pic, și te-am condus la rezultate pozitive. Dar acum, treptat, trebuie să devenim parteneri. Prin urmare, trebuie să păstrezi legile Mele și, în consecință, îţi voi face loc în sistemul de conducere. ”
Întrebare: Continui să ceri națiunii Israel să se trezească, deşi ei sunt încă copii. Deci, de ce te întorci la ei?
Răspuns: Ideea este că trebuie să se trezească, deoarece ei au Reshimot (amintiri), care trebuie să-i aducă la recunoașterea și la realizarea faptului că au un loc special în lume. Ei, cel puțin, trebuie să audă asta!
Toate celelalte națiuni sunt la nivelul copiilor și nu datorează nimănui nimic. Ele vor merge oriunde le vom conduce. Ele vor ca totul să fie bine. Dacă le ducem la bunătate, ele o simt pe plan intern și ne urmeză. Dacă nu, ele plâng și dau vina pe noi pentru toate necazurile lor, și este adevărat acest lucru.
Dar trebuie să înțelegem că, în acest moment, suntem alaturi deși în contrast cu legea superioară a iubirii, de la care am preferat să ne îndepărtăm și să ne sustragem de la participarea noastră la procesul care va aduce toate națiunile lumii la cea mai bună stare.  Imaginați-vă cum arată pe partea cealaltă? Nerespectarea completă a Creatorului și a întregii umanități!
Noi ne respectăm doar pe noi înșine. Mă simt bine în acest moment, așa aş  putea sta și să nu fac nimic. Baal HaSulam spune în “Introducere la Cartea Zohar“, că toată negativitatea lumii vine doar de dragul evreilor și din cauza evreilor. Și noi nu știm că în momentul în care națiunile lumii suferă asta face Creatorul, metaforic.
Acest mare cabalist vorbește despre asta ca cel mai mare anti-semit pentru că nu ne îndeplinim rolul nostru și nu urcăm la un nivel numit națiunea Israel. Aceasta este semnificația tuturor legilor din Tora.
sursa articol si foto: “Secretele din Cartea Eternă”,  http://laitman.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu